lapsehoolduspuhkuselt tööle

  • juta
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 5 kuud tagasi #26087 lisas juta
olen olnud lapsehoolduspuhkusel alates 2001 aasta märtsist. LHpuhkus lõpeb juuni keskel. Kas peaksin minema kohe lapse 3 aastaseks saamisele järgneval päeval täiskohaga tööle ? Millal on mul õigus korralisele puhkusele ? Ja kui pikalt? Kui mul on aastast 1999 ja 2000 saamata puhkust, kas see on nüüdseks aegunud?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • A
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 5 kuud tagasi #26088 lisas A
Puhkuseseadus
§29. Lapsehoolduspuhkus
(1) Lapse emale või isale antakse tema soovil lapsehoolduspuhkust kuni 3-aastase lapse kasvatamiseks. Lapsehoolduspuhkus lõpeb hiljemalt lapse 3-aastaseks saamise päevale järgneval päeval.

Tööandja peab kindlustama töötaja pärast lapsehoolduspuhkuse lõppemist tööga. Seda siis töölepingus kokkulepitud tingimuste kohaselt või neid töötaja nõusolekul muutes.
---
§14. Puhkuse andmine teise ja järgmiste tööaastate eest

Puhkust teise ja järgmiste tööaastate eest antakse täies ulatuses tööaasta kestel vastavalt tööandja juures kehtivale puhkuste ajakavale. Poolte kokkuleppel võib puhkuste ajakava muuta. Puhkuste ajakava muutmisel tuleb määrata uus puhkuse aeg.
§15. Puhkuste ajakava

(1) Tööandja koostab puhkuste ajakava iga kalendriaasta kohta ja teeb selle töötajale teatavaks jaanuarikuu jooksul. Puhkuste ajakava võib muuta poolte kokkuleppel.

(2) Puhkuste ajakava koostamisel lähtub tööandja töö korraldamise huvidest, arvestades võimaluse korral töötajate soove.

(3) Tööandja on kohustatud puhkuste ajakava koostamisel arvestama nende töötajate soovidega, kellel on vastavalt käesoleva seaduse § 16 punktidele 3-6 õigus saada puhkust neile sobival ajal.

(4) Kui tööandja ei tee puhkuste ajakava töötajale teatavaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 toodud tähtaja jooksul, on töötajal õigus jääda puhkusele töötaja poolt valitud ajal, teatades sellest tööandjale kirjalikult ette vähemalt kaks nädalat.

§16. Puhkuse andmine töötajale sobival ajal

Töötaja soovitud ajal on tööandja kohustatud andma puhkust:
1) naisele vahetult enne ja pärast rasedus- ja sünnituspuhkust või vahetult pärast lapsehoolduspuhkust;
2) mehele vahetult pärast lapsehoolduspuhkust või naise rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal;
3) vanemale, kes kasvatab kuni 7-aastast last;
4) vanemale, kes kasvatab 7-10-aastast last, - lapse koolivaheajal;
5) alaealisele;
6) tööga seotud tervisekahjustuse järgselt töövõime osaliselt kaotanud töötajale.
---
Ei 1999 ja 2000 aasta puhkused ei aegu.
(Puhkuseseadus jõustus 1. 01. 2002a.)
§38. Käesoleva seaduse § 8 kohaldamine
Enne käesoleva seaduse jõustumist tekkinud puhkusenõudele ei kohaldata aegumist.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • mari
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 5 kuud tagasi #26109 lisas mari
Vastas mari teemas lapsehoolduspuhkuselt tööle
1999 ja 2000 aasta puhkus ei aegu, aeguma hakkab 2002. aastast alates saadud puhkus. Kui oled niikaua kodus olnud, on ilmselt saamata jäänud puhkust ka hilisem aja (rasedus- ja sünnituspuhkus) eest. Ise võtan kõik puhkuse välja vahetult enne tööleminekut, laps ei ole siis veel päris 3-aastane, kuid puhkus lõppeb juba siis, kui laps on 3-aastane. Sul võib-olla ei ole mõttekas välja võtta kogu puhkust, vaid võiksid osa jätta suveks, siis saad suvel rohkem puhata. Minu puhkuseaeg jääbki suvesse, tööle lähen septembris.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.