haigekassasse teatamine

  • Maie
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 3 kuud tagasi #27166 lisas Maie
Tere.
Probleem järgmine: töötaja oli haiguslehel, haiguslehed saatis töö juurde, kusjuures selgus, et haiguslehtede vahele jäid mõned päevad, millal oleks pidanud tööl olema. Töötajat telefoni teel kätte ei saanud, tähitud kirjale ei vastanud. Nüüd lõpuks õnnestus telefoni teel ühendust saada. Selgus, et haiguslehte enam pole ja tööle ei tule. Seega võtsin tagasiulatuvalt alates tööle mitteilmumisele järgnevast päevast ta haigekassa nimekirjast maha. Esimene teade nimekirjast kustutamisel, et see edukalt õnnestus ja siis veel teade, et haigekassa võib meile esitada nõude hilise nimekirjast kustutamise tõttu. Paras šokk. Teadmiseks, et nimekirjast ei kustutanud varem sellepärast, kuna töötajaga ühendust ei saanud ja eeldasin, et võib olla ikka veel haiguslehel või haiglas. Loodan, et ta pole viimase kuu (TL lõpetatakse tagasiulatuvalt 03.01.06) jooksul arsti juures käinud. Kui siiski on ja haigekassa esitab meile nõude, millised võimalused oleksid veel firmal või mida peaks üldse antud olukorras tegema? Pole sellise probleemiga ennem kokkupuuteid olnud, oleks seda teadnud, oleks ju töölepingu kas või hilisema kuupäevaga lõpetanud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • ka Maie
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 3 kuud tagasi #27167 lisas ka Maie
Vastas ka Maie teemas haigekassasse teatamine
Õnneks ei ole juhtunud sellist lugu,et töötaja tööleping tuleb lõpetada TLS § 86 p 6-ga s.o töötajapoolne töökohustuste rikkumine ehk LUUS.
Selle §-ga lõpetatakse ju tööleping just nimelt tagasiulatuvalt (näit. töötaja hakkas puuduma 03.01-st, otsene ülemus teeb ettekande 08.01,et mees on kadunud,tehakse käskkiri ,karistatakse põhjuseta puudumise pärast noomitusega. Mees võtab kätte ja ei ilmu ikka kohale ja ei anna endast ka märku ,ülemus teeb ettekande näit.15.01 ,et ikka puudub.Nüüd tehakse juba käskkiri,et lõpetada tööleping TLS § 86 p 6 alusel ja viimaseks tööpäevaks on 03.01.).
Teie juhus on ju midagi taolist,seda enam , et oleks nagu pidanud olema haiguslehel ,lugu ju veelgi tobedam. Ootame ,et keegi targem võtab veel sõna.
Tööandja poolt kindlustatute arvele ja arvelt maha võtmise kord tõesti mingit erandit ei tee olgugi,et minu mõistuse järgi peaks küll §86 p6 alusel töölepingu lõpetamine olema erand.
Äkki peaks haigekassaga ühendust võtma ja selgitama olukorda.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.