ärisaladus ja konkurentsi keeld

  • Urr
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 1 Kuu tagasi #27887 lisas Urr
Naasin lapsepuhkuselt tagasi tööle ja sekretär tõi mulle lauale uue TL ja palus alla kirjutada.Sinna oli lisatud sisse ärisalduse ja konkurentiskeeld ja selle eest makstav tasu,aga paar punkti tekitas minus segadust,et ma olen kohustatud hoidma äri-, ameti- ja tootmissaladust kahe aasta jooksul pärast töölepingu lõppemist ning ilma Tööandja nõusolekuta mitte töötama ühe aasta jooksul peale töösuhte lõppemist Tööandja konkurentide juures.
Tööandja konkurendina käsitletakse kõiki Tööandjaga samal tegevusalal tegutsevaid juriidilisi - ja füüsilisi isikuid.
Siit ka küsimus,et kas peale töölt lahkumist peab tööandja mulle maksma seda tasu edasi,et ma ärisaladust hoiaksin ja ei läheks konkurendi juurde tööle?
Ja teine punkt,mis ajas mind segadusse.Juhul, kui Töötaja rikub käesoleva töölepingus sätestatud kohustusi ja piiranguid, on ta kohustatud hüvitama süülise käitumisega Tööandjale tekitatud kahju täies mahus ning tagastama käesoleva töölepingu punkti 6.1. alusel saadud töötasu osa.Kas see tähendab,et kui ma 1 aasta pärast saan konkurendilt parema pakkumise ja lähen sinna tööle siis ma pean x*12 summa tagastama tööandjale.See on ju absurdne!!!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.