Garantii ???

  • Leo
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 10 kuud tagasi #28957 lisas Leo
Garantii ??? lisas Leo
Tegemist pole üldse palga teemaga ja ka mitte raamatupidamisega, aga ma olen nii hädas!

Ostsin Hansa Liisinguga Veho Eestist kasutatud sõiduauto. Liisingulepingus on sees punkt, et liisinguvõtjal on 30 päeva õigus nõuda müüjalt kõigi nii liisingu eseme üleandmise-vastuvõtu aktis fikseeritud (ilmsed puudused) kui ka hiljem avastatavate ja liisingu eseme kasutamist takistavate puuduste kõrvaldamist (varjatud puudused).

Ja nüüd on olukord nii, et mootoris on mingi viga (iseloomulik heli) sees. Mehaanik ütles, et see pole normaalne tööheli. Ja Veho Eesti ei taha sellest midagi kuulda, ütleb, et komisjoni autole ei antagi garantiid. Et kas ma tõesti arvan, et kasutatud autole antakse garantii nagu televiisorile või kingadele? Et auto on korras ja imelik heli ei tähenda, et auto pole korras.

Kas keegi oskab anda nõu, mida teha? On ehk mingid seadusesätted millele toetuda? Lähen homme kohapeale asju klaarima. Ma pole kindel, et me lihtsalt kokkuleppe savutame. Ma soovin, et viga garantii korras likvideeritakse.
Tänan ette kõikide nõuannete ja viidete eest!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • merle
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 10 kuud tagasi #28960 lisas merle
Vastas merle teemas Garantii ???
Sellele, kas liisinguandja oma lepingulisi kohustusi rikkunud on, saad vastuse VÕS (võlaõigusseadus) §§ 217 lg 1 ja lg 2 punktid 1, 2 ja 6, 218 lg 1-4, 223 lg 1; lepingutingimustele mittevastavusest peab ostja teatam 2 kuu jooskusl pärast seda, kui sai lepingutingimustele mittevastavusest teada (§ 220 lg 1). Ülejäänud info edasise tegutsemise kohta saadki 11. peatükist. Õiguskaitsevahendina saad kasutada taganemist (§ 116 ja 188-194), alandada hinda (§ 112; ning nõuda rohkem saadu tagasi alusetu rikastumise sätete alusel 52. peatükk), nõuda kahju hüvitamist (kui see on tekkinud; § 115 ja 127-140) ja nõuda kohustuse täitmist (§ 108; nõuda siis mootori parandamist lg 6).

See on igatahes üldine ülevaade. Alustuseks võid esitada kaebuse tarbijakaitsele ning saata ametliku kirja ka liisinguandjale.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.