Puhkusest

  • Miia
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 6 kuud tagasi #30494 lisas Miia
Puhkusest lisas Miia
Olen tööl osalise tähtajalise töölepinguga perioodil 19.06.2006 kuni 15.09.2007

Kas mul on õigus sel ajavahemikul puhkust saada? Nimelt on töölepingus sees punkt, et puhkuste perioodil pean olema puhkuste asendaja sekretärile ja logistikule.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 6 kuud tagasi #30500 lisas imelik
Vastas imelik teemas Puhkusest
PUHKUSESEADUS
§3. Puhkuse andmine tööaasta eest

Põhi- ja lisapuhkust, samuti täiendavat lapsepuhkust vastavalt käesoleva seaduse §-le 30 (välja arvatud § 30 lõike 1 alusel antav puhkus) antakse tööaasta eest. Tööaasta on aeg, mis algab selle tööandja juures tööle asumise päevast ja kestab järgmise aasta sama päevani. Kui selles ajavahemikus on perioode, mida vastavalt käesoleva seaduse §-le 4 tööaasta hulka ei arvata, lükkub tööaasta lõpp vastava arvu päevade võrra edasi. Tööaastast lühema aja eest antakse puhkust võrdeliselt töötatud ajaga.

§13. Puhkuse andmine esimesel tööaastal

(1) Töötajal, kes on esimesel tööaastal töötanud vähemalt kuus kuud, on õigus saada puhkust võrdeliselt töötatud kuude arvuga. Saamata jäänud puhkuseosa antakse tööaasta kestel mõnel muul ajal või töötaja nõusolekul liidetakse järgmise tööaasta puhkusega või antakse teise tööaasta kestel mõnel muul ajal.

§14. Puhkuse andmine teise ja järgmiste tööaastate eest

Puhkust teise ja järgmiste tööaastate eest antakse täies ulatuses tööaasta kestel vastavalt tööandja juures kehtivale puhkuste ajakavale. Poolte kokkuleppel võib puhkuste ajakava muuta. Puhkuste ajakava muutmisel tuleb määrata uus puhkuse aeg.

§25. Kasutamata puhkuse hüvitamine töölepingu või teenistussuhte lõppemise korral

Töölepingu või teenistussuhete lõppemise korral on tööandja kohustatud töötajale maksma kasutamata jäänud puhkuse eest rahalist hüvitist, kuid kokku mitte rohkem kui nelja aasta kasutamata jäänud puhkuse eest.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.