rase naine ja raske töö

  • Kristina
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 6 kuud tagasi #31020 lisas Kristina
rase naine ja raske töö lisas Kristina
Tere, mul selline küsimus, õde on mul titaootel, töö aga müüjana jalgade peal, raske,tempokas ja 12 tundi vahetus. Ütleb, et ei jaksa, haiguslehele jääda aga paha, kuna saab vähe raja ju siis, kergemat tööd ettevõttel pakkuda ei ole. Kas on olemas mingi ooteleht või midagi säärast, et ettevõtte maksab mingit tasu siis, et ei ole midagi kergemat pakkuda. Kuigi, ma ei saa aru, miks tema tööpäevi ei lühendata, kuid seda ei tehta. Aidake. Mis teie arvate, kas on olemas midagi ootelehe sarnast või midagi mis rasedat toetaks peale haiguslehe. Mu õde ei ole haige, lihtsalt ei jaksa jalgadel nii kaua, inimesi käib suurtes toidukeskustes metsikult...

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 6 kuud tagasi #31023 lisas imelik
Vastas imelik teemas rase naine ja raske töö
Haigusleht tööst vabastamise põhjusega “kergemale tööle üleviimine”

Arst väljastab kergemale tööle üleviimise vajaduse korral tööandjale esitamiseks kergemale tööle üleviimise otsuse, mis on tööandjale edasise tegutsemise aluseks.

Kui tööandjal on töötajale kergemat tööd anda, siis koostab ta käskkirja või korralduse töötaja ajutiselt teisele tööle üleviimiseks.

Kui tööandjal ei ole töötajale kergemat tööd anda, siis taotleb ta Tööinspektsioonilt kooskõlastuse töötaja tööst vabastamiseks kergemale tööle ülemineku perioodil ning vormistab vastava käskkirja või korralduse töötaja töölt vabastamiseks sellel perioodil.

Arst väljastab inimesele iga 30 kalendripäeva järel uue töövõimetuslehe, kuhu tööst vabastamise põhjuseks on märgitud "üleviimine teisele tööle".

Haigekassale esitab tööandja töövõimetuslehe koos töövõimetuslehe saatekirjaga.

Haigekassa maksab kergemale tööle üleviimise korral haigushüvitist ühe kalendripäeva eest määras, mille võrra inimese palk ühe kalendripäeva kohta on väiksem eelmise kalendriaasta ühe kalendripäeva keskmisest tulust (tulu arvutatakse Maksu- ja Tolliameti andmete alusel).

Juhtumite korral, kus inimene on töölt vabastatud kergema töö puudumise tõttu, maksab haigekassa inimesele haigushüvitist 80% ühe kalendripäeva keskmisest tulust (arvutatuna eelmise aasta sotsiaalmaksuga maksustatavalt tulult). Haigekassal on võimalik kontrollida Tööinspektsiooni andmebaasist kooskõlastuse otsuse olemasolu.

www.haigekassa.ee/kindlustatule/hyvitised/yleviimine/

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.