laps saab kolmeseks ja koondatakse

  • Triin
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 5 kuud tagasi #31368 lisas Triin
Tere,

Tööandja teatas telefoni teel, et pole anda endist tööd ja ei näe ka võimalust, et muud tööd oleks anda. Kas sellest telefonikõnest piisab või peaks ta ka kirjalikult teatama ja allkirja võtma, et olen teadlik koondamisest?

Lapsehoolduspuhkuse ajal koondada ei saa aga kas teatada tohib, et siis kui peaksin tööle minema, et olen sellest ajast koondatud?
Või peaks siis tööandja maksma kuue kuu tasu ja puhkusekompensatsiooni, et teatab alles lapse kolmandal sünnipäeval?

Kas kuutasu arvestamise aluseks võetakse sama tasu keskmine, mis ma enne dekreeti kätte sain?

Samas tegi tööandja ettepaneku lepingu lõpetada poolte kokkuleppel ja maksta suurem summa.
Kas seoses koondamisega on suurem kindlustatus kui poolte kokkuleppel töölepingu lõpetamisel – nt. haigekassa kehtivus, töötukindlustus vms?

Taustaks:
Tähtajatu leping algusega ligi 10-aasta tagusest ajast.
Laps saab kolmeseks mõne kuu pärast.
Tööülesanded jagati ära mitme töötaja vahel ja uued inimesed on võetud samuti tööle tähtajatu lepinguga, mitte lapsehoolduspuhkuse asendajateks.
Töötasu koosnes põhipalgast ja lisatasust (iga kuu erinev).
Mõnda aega tagasi tööandaja pakkus uut kohta sarnaste ülesannetega teises tööandjale kuuluvas asutuses aga keeldusin ise, sest tingimused olid tunduvalt kehvemad ja mul õigus (ka tahtmine ülikool ära lõpetada) kodus veel olla. Siis ei öeldud kohe, et endist kohta tagasi saada pole – kui oleksin teadnud, oleksin ilmselt pakkumise vastu võtnud.

Tänan!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Tsura
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 5 kuud tagasi #31373 lisas Tsura
Koondamisest etteteatamine toimub ikka kirjalikult ja ette võib teatada lapsehoolduspuhkuse ajal. Kui koondmise momendiks on sinu tööstaaž 10 aastat, siis peab tööandja 3 kuud ette teatama ja kolm kuud hüvitist maksma.
Kui tööleping lõpetatakse koondamise tõttu, siis läbi tööhõiveameti saad esitada taotluse töötuskindlustushüvitise saamiseks. Kui tööleping lõpetatakse poolte kokkuleppel, siis sellist võimalust ei ole. Uuri eelnevalt töötukassast, kas sul on üldse lootust toetust saada. Kui ei ole, siis on ehk mõttekam suurema summa nimel poolte kokkuleppel TL lõpetada (kindlasti leppige kirjalikult kokku kompensatsiooni summas).

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.