puhkuserahad+"dekreedirahad"

  • Päike
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 5 kuud tagasi #31475 lisas Päike
Töötasin Tln-s lasteaiaõpetajana 2004.a oktoobrist 2005. a juunini. Teatavasti lasteaiaõp-tel 42 päeva puhkust; sellest kasutasin ära 14 päeva ja jäin siis rasedus- ja sünnituspuhkusele, mis lõppes 13. novembril, siis lapseh.puhkusel. Nüüd lõpetasin selle töölepingu, hakkan mujal tööle. Küsimus: mille järgi saan kasutamata puhkusepäevade (28) eest kompensatsiooni - kas 2004.a keskmise palga või hetkel kehtiva (teatavasti Tln õp-tel palk tõusis)palgamäära järgi?; kuidas arvestatakse juurde sün-ja ras.puhkuse eest kompensatsioon? Aitäh vastajatele!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 5 kuud tagasi #31478 lisas imelik
Vastas imelik teemas puhkuserahad+
PUHKUSETASU ARVUTAMISE KORD §3 (2) Kui töö- või teenistussuhte peatumise tõttu ei ole töötajale kuue kuu jooksul palka makstud, arvutatakse päevatasu töötaja palgamäärast. Kui töölepingus, käskkirjas, korralduses ei ole palgamäära nimetatud, loetakse see võrdseks Vabariigi Valitsuse 15. augusti 2001. a määruse nr 275 «Keskmise palga arvutamise kord» kohaselt arvutatud keskmise palgaga aja eest, mil töötaja oli tööga kindlustatud.

(3) Kui töötajale ei ole töö- või teenistussuhte peatumise tõttu rohkem kui kaheteistkümne kuu jooksul palka makstud, korrigeeritakse töötaja palgamäära Vabariigi Valitsuse kehtestatud palga alammäära muutumise indeksiga. Indeksi väärtus arvutatakse puhkusetasu maksmise vajaduse tekkimise ajal ja töö- või teenistussuhte peatamise ajal kehtinud palga alammäära suhtena.

(4) Käesoleva paragrahvi lõiget 3 ei kohaldata, kui palgamäär on kehtestatud seaduse, Vabariigi Valitsuse või kohaliku omavalitsuse volikogu määrusega või on kollektiivlepingus kokku lepitud. Nimetatud juhtudel kasutatakse maksmise ajal kehtivat palgamäära. Samuti ei kohaldata lõiget 3 siis, kui indekseeritud palgamäär on Statistikaameti poolt avaldatud viimase kvartali riigi keskmisest brutokuupalgast suurem. Sel juhul kasutatakse riigi keskmist palgamäära.

"kuidas arvestatakse juurde sün-ja ras.puhkuse eest kompensatsioon?"
Mis asi?

Rasedus- ja sünnituspuhkust saab sünnituslehe(töövõimetuslehe üks liikidest) alusel ja see aeg läheb tööaasta sisse mille eest on õigus puhkust saada.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.