Ületunnid ja asendus

  • Tiuts
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 4 kuud tagasi #31914 lisas Tiuts
Ületunnid ja asendus lisas Tiuts
Ma olen paarilisega kahekesi tööl.Nüüd on paariline haiguslehel ja minul tulevad ületunnid. Kuid küsimus selline, kas tööandja on kohustatud mulle kinni maksma vaid ületunnid, või on mul õigus nõuda ka mingit lisataasu selle aja eest, mis ma olin üksi ja tegin ju sisuliselt ära kahe inimese töö- nö asendanud ka teist( mul pole olnud ühtegi vaba päeva alates sellest, kui teine haiguslehele jäi) Ametlikult ei ole mingit asendust vormistatud(ja kindlasti ka ei vormistataks) aga sisuliselt ongi see ju asendus kui ma olen üksi tööl aga peaksime olema kahekesi.Palju on tööandja kohsutatud mulle asenduse eest maksma. Või siis ongi nii et maksatakse kas asendus, või ületund ja mitte aga mõlemit. Mu tekst sai küll nüüd pisut segane aga vast saate aru mida ma mõtlesin. Olen juba kuu aega üksi ja tõesti mõte enam ei jookse ja tundes meie firmat tean, et meile kõigile tehakse siin igal võimalusel külma. Aga no ma kohe mitte ei tahaks leppida mõttega, et kõikide nende pingutuste eest veel makstaks ka vähem kui peab. Kui võimalik lisage juurde ka sedus ja paragraaf kus info on ära toodud-vajalik see selle pärast et pean meie omanikud sõna otses mõttes fakti ette panema muidu nad ei usu midagi. Tänan ette juba kõiki kes vaevuvad mind aitama.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 4 kuud tagasi #31919 lisas imelik
Vastas imelik teemas Ületunnid ja asendus
Seadused need:

Palgaseadus www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12775008
§ 12. Lisatöö tasustamine
Kui töötaja teeb talle kindlaksmääratud töö ajal tööandja taotlusel töölepingus ettenähtuga võrreldes lisatööd, suurendatakse tema palka või makstakse talle lisatasu poolte kokkuleppega kindlaksmääratud suuruses.

§ 13. Tasustamine töö eest, milles töölepingus ei ole kokku lepitud
Kui töötaja teeb kokkuleppel tööandjaga tööd, mida tööleping ette ei näe, ja töötaja on vabastatud selleks ajaks oma töölepingujärgsete tööülesannete täitmisest, makstakse talle selle töö eest tasu poolte kokkuleppel.

TÖÖ- JA PUHKEAJA SEADUS
www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=1011041

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.