koondamine lapsehoolduspuhkuse ajal

  • liisu
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 4 kuud tagasi #31924 lisas liisu
tere! Minu mure seisneb selles, et olen veel viimaseid kuid alla kolme aastasega kodus, kuid firma, kus tööl olen, lõpetab tegevuse. Saan aru, et enne mind ei saa koondadagi, kui lõpeb lapsehoolduspuhkus? Aga kui see lõpeb, siis kuidas see asi saab täpselt toimuma? Kas tööandja peab mulle nüüd pakkuma samasugust tööd ja kui ta seda teha ei saa, siis peab ta mulle maksma koondamistasu? Kui suur on koondamistasu (st. mitme päevapalga ulatuses)? Ülemused palusid mul kirjutada avalduse, et lahkun vastastikusel kokkuleppel, mis on ju sisuliselt lahkumisavaldus minu poolt ja mingeid kompensatsioone mulle ei taga? Mõistagi ma seda avaldust ei kirjutanud.
Aga mis ma nüüd edasi saan teha? Kas ootan ära, millal laps kolm saab ja enne ei kirjuta midagi ega kuhugi alla? Mind kutsuti sinna jälle tagasi ja ei tea mis nad nüüd välja on mõelnud, et mulle maksma ei peaks. Ja kui laps saab kolm, kas ma siis kirjutan koondamisavalduse või kuidas see asi formaalselt välja näeb? Tööandja ütles mulle, et minul ei ole sealt midagi saada, kuna olen lapsega kodune ja ei tööta ju hetkel. Firma lõpetab tegevuse paar nädalat enne lapse sünnipäeva.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • tundja
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 4 kuud tagasi #31927 lisas tundja
kui firma lõpetab tegevuse siis ei ole tegemist koondamisega, vaid ettevõtte likvideerimisega ja sel juhul tööandjal on õigus TL lõpetada, hüvitised on peaaegu samad, mis koondamiselgi 0-5 sttazi korral 2 kuu etteteatamist ja 2 hüvitist vabastamisel, see tähendab, et TL lõpetatakse päevaleaplt siis tööandja maksab 4 kuupalka. Kogu südamest soovitan ise avaldust mitte esitada sest nagu te ise arvasite, tegu on sisuliselt lahkumisavaldusega, nii et istuge rahulikult kodus edasi lapsega, ja siis kui aeg on täis (laps on 3-a) siis annab Tööandja teile etteteatamine ja maksab kõike või töötate edasi.
p.s. firma likvideerimisel tööandjal on õigust tl lüpetada ka siis kui olete lapsega kodus

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • liisu
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 4 kuud tagasi #31939 lisas liisu
kas ma saan õieti aru, et ma ei pea kirjutama mingit avaldust siis üldse? ülemus laseb mind lahti n-ö ja siis maksab mulle kompensatsiooni? ja kui TL lõpetatakse, siis kas on ka minu allkirja vaja?

ma ei ole kindel, aga minu meelest firma iseenesest jääb selle nimega alles, ei tea küll veel mida tegema, aga kui ma õieti aru sain, siis lihtsalt see asutus sellisel kujul lõpetas tegevuse. kõik töötajad peavad sealt ära minema, nii et ju ta siis sisuliselt ei tegutse enam edasi. ühesõnaga, kas siis kui firma oma nimega jääb alles, pean ma ootama ära lapse kolmeseks saamise ja siis mind alles koondatakse? aga kui firma lõpetab üleüldse eksisteerimise, siis saab minuga kohe töölepingu lõpetada ja mulle hüvitist maksta?

kui ma lähen paari päeva pärast sinna tagasi, kas siis ütlen ülemusele, et lõpetagu tööleping minuga, aga mitte vastastikkusel kokkuleppel(nagu nad mul käskisid teha), vaid firmapoolselt? kas sellisel juhul nad ikka peavad maksma mulle hüvitist?
ma küsin sellepärast nii üksipulgi üle, et sealtpoolt mõeldakse midaiganes välja, et ma seda raha ei näeks...

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.