Töövõtulepingu max kestus

  • bcnem
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 3 kuud tagasi #32146 lisas bcnem
Tere,

loodan väga, et oskate meid aidata. Meie asutus tegeleb esemete konserveerimisega ning abitööjõuks oleme töövõtulepinguga objekte konserveerima võtnud erinevaid töövõtjaid. Töövõtjad töötavad iseseisvalt ning lepingu tähtajaks on olnud tähtaeg vastavalt esitatud aktile. Akte on ühe töövõtulepinguga olnud ka rohkem kui üks. Küsimus seisnebki selles,et kui pikalt võib ühte töövõtulepingut aktidega täiendada? Milline oleks see aeg, et tuleks sõlmida sama inimesega täiesti uus töövõtuleping? Võlaõigusseaduses ei tule selle teema kohta midagi välja.

Kui on möödunud rohkem kui 12 kuud töövõtulepingu sõlmimise ajast, kas töövõtja võib nõuda lepingu muutumist töölepinguks? Kas ta võib hakata nõudma puhkusetasu ja muid töölepinguga kaasnevaid hüvesid?

Kuidas peaksime edasi toimima?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Sirje
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 3 kuud tagasi #32148 lisas Sirje
Vastas Sirje teemas Töövõtulepingu max kestus
Ehk on järgnevast abi:
TLS§ 27. Töölepingu tähtaeg

(1) Tööleping sõlmitakse:
1) määramata ajaks;
2) määratud ajaks kas lepingutähtaja kalendaarse kindlaksmääramisega või töö lõppemisega, kuid mitte kauemaks kui viieks aastaks.

(2) Määratud ajaks võib töölepingu sõlmida:
1) teatud töö tegemise ajaks;
2) ajutiselt äraoleva töötaja asendamiseks;
3) tööde mahu ajutisel suurenemisel;
4) hooajatööde tegemiseks;
5) kui töölepingus nähakse töötajale ette erisoodustused (väljaõpe tööandja kulul, tööandja loobumine töölepingu lõpetamisest töötaja koondamise tõttu jms.);
6) seadusega, samuti vabariigi valitsuse määrustega ettenähtud juhtudel.

(3) Kui töölepingu tähtaeg on märkimata, loetakse tööleping sõlmituks määramata ajaks.

(4) Kui käesoleva paragrahvi 2. lõike punktis 1 või 3 nimetatud määratud tähtajaga tööleping on sõlmitud sama töö tegemiseks rohkem kui kaks korda järjest, loetakse iga järgmine sama töö tegemiseks sõlmitud määratud tähtajaga tööleping määramata tähtajaga töölepinguks. Töölepingute sõlmimine loetakse järjestikuseks juhul, kui ühe töölepingu lõpetamise ja järgmise töölepingu sõlmimise vaheline periood ei ületa kahte kuud. Käesolevat lõiget ei kohaldata seaduses või Vabariigi Valitsuse määruses sätestatud töökohale avaliku konkursi korras määratud ajaks valitava töötaja suhtes.

[RT I 2004, 37, 256 – jõust. 1. 05. 2004]

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.