Töölepingu lõpetamine?

  • S.
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 3 kuud tagasi #32304 lisas S.
Selline mure on, et kuna ülemus maksab väga vähe palka ja ise mu tööga ka rahul ei ole, siis kaalun tõsiselt siit lahkumist. Kuidas see aga käima peaks? Olen kuulnud, et teatud juhul tuleb endisele töötajale veel tagantjärele vallandamistasu vms maksta, seda sel juhul, kui vallandatakse ilma mõjuva põhjuseta. Siit siis tekibki küsimus, et kuidas lahkuda, et ma võimalikult palju kasu saaks? Ülemus ütles küll, et võid lahkumisavalduse kirjutada, aga põhimõtteliselt siis ju ei saa seda tasu? Äkki oleks parem variant ülemusele närvidele käia? Muidugi siis oleks see ka põhjusega vallandamine, kuna tööleping üldiselt ju keelab igasugu lohakuse ära, aga asi selles ka, et MUL EI OLE TÖÖLEPINGUT! Tulumaksu maksan ja haigekassa on olemas, aga mina pole kunagi näinud kuskil must valgel kirjas, mida ma siin teha tohin ja mida mitte. Samas ülemus väidab, et on olemas ja veel mingeid asju vaja jne jne jne. Mida teha? :(

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 3 kuud tagasi #32306 lisas imelik
Vastas imelik teemas Töölepingu lõpetamine?
Vähe palka? Oled täistööajaga tööl siis 2007 aastal pead vähemalt alammäära 3600.- saama.

Vallandamist oodata ja veel vähem meelega närvidele käima sellepärast, et tööandja algataks töölepingu lõpetamise on küll lollus ega sa sellepärast siis mingit erilist lisatasu saa.

Koondamine on üks selliseid TL lõpetamise viise kus makstakse koondamishüvitist aga kuna sinu töökoht ei kao kuhugi siis ei saa ka koondada.

Töölepingu kirjalik vormistamata jätmine ei tähenda, et töölepingut ei ole sõlmitud on küll, sest TLS §28. Töölepingu vorm
(1) Tööleping sõlmitakse kahes eksemplaris, millest üks jääb töötajale, teine tööandjale. Ainult töö tegemiseks, mille kestus ei ületa kaht nädalat, võib töölepingu sõlmida suuliselt.
(2) Tegelikult tööle lubamine tööandja poolt on võrdsustatud töölepingu sõlmimisega, sõltumata töölepingu vormistamisest. Sel juhul vormistatakse tööleping kirjalikult tingimustel, mida tegelikult kohaldati. Kui tegelikud tingimused olid töötaja jaoks halvemad seaduses, haldusaktis või kollektiivlepingus ettenähtust, kohaldatakse vastavat seadust, haldusakti või kollektiivlepingut.
(3) Töölepingu vormistamata jätmine või nõuetevastase vormistamise eest kannab tööandja haldusvastutust.

Soovid lahkuda esitad lahkumisavalduse 1 kuu ette, poolte kokkuleppel saab TL lõpetada ka päevapealt. TL lõpetamise päeval saad lõpparve (saamata töötasud+kasutamata puhkuse eest hüvitis).

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.