küsimus tulemustasu kohta??

  • Maarja
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 3 kuud tagasi #32408 lisas Maarja
Tervitus,
Minul selline küsimus, et praeguses töökohas lõpetan aprilli lõpus töölepingu. Siin töökohas selline kord, et tulemustasusid makstakse näiteks märtsikuu tulemus aprillikuu palgale lisaks ja aprillikuu tulemus maikuu palgale. Kas tööandja peab töölepingu lõppedes maksma töötajale (ehk siis mulle) välja mõlemad tulemustasud (nii märts kui ka aprill)?
Nad mul siin väidavad, et maksavad tulemustasu aprillikuu eest maikuu lõpus järgi, mis aga ei tundu üldse usutav olevat, kuna mingit lepingut nad selle tulemustasu saamise kohta minuga teha ei soovi, ütlevad et preemiate väljamaksmise kohta seaduses mingisugust punkti ei ole (jääb mulje nagu neil ei oleks soov seda aprillikuu tulemustasu mulle maksta, kuid ma leian, et nad on kohustatud seda tegema, kuna meil põhipalk suhteliselt väike ja tulemustasu täiesti arvestatav palgalisa).
Mida soovitaksite mul teha? Kas nad peaksid minguga ikkagi mingisuguse lepingu selle kohta sõlmima või kuidas need asjad käima peaksid (ise olen kuulnud, et töötajaga töölepingu lõppedes on tööandja kohustatud maksma töötajale kõik tasud ühe korraga välja, vastasel juhul ei ole töötajaga tööleping ju lõpetatud).
Töölepingus on aga kirjas, et pärast atesteerimist VÕIB tööandja maksta töötajale tulemusliku töö eest tulemustasu ja seda vastavalt tööandja poolt välja töötatud meetoditel. Kuid milline see meetod on, seda seal kirjas ei ole ja mingit lisajuhendit tulemustasude arvutamise kohta ka meile antud pole.
Aga mul muidu on palgalipikutel näha, et tööandja maksab iga kuu tulemustasu, kas see aitab midagi?
Nõuandeid, vastukaja ootama jäädes!!!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Liis
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 3 kuud tagasi #32420 lisas Liis
Vastas Liis teemas küsimus tulemustasu kohta??
palka s.h tulemustasu makstakse konkreetsete reeglite järgi. Tööandjal peaks olema sellised reeglid kehtestatud (töölepingus, kollektiivlepingus, sisekorra-eeskirjas vm dokumendis).
Küsi tööandjalt oma palgaarvestuse aluseid. Töölepingu lõpetamise päeval peab maksma kõik saadaolevad tasud s.h kõik tasud aprilli eest.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.