Küsimus

  • Jana
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 5 päeva tagasi #33496 lisas Jana
Küsimus lisas Jana
Kui alaealine töötab poole kohaga, siis mitu töötundi võib tal kuus tulla? ja kas alaealistel ka arvestatakse kvartali lõikes töötunde? ja mitu tundi võib alaealine päevas üldse töötada?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
17 aastat 5 päeva tagasi #33497 lisas imelik
Vastas imelik teemas Küsimus
Oleneb vanusest ja koolikohustusest! Ületunnitöö ja öötöö on alaealistele keelatud!

Töö- ja puhkeaja seadus § 5. Lühendatud tööaeg
(1) Lühendatud tööaeg on:
1) 13-14-aastasel või koolikohustuslikul töötajal - 4 tundi päevas ehk 20 tundi nädalas;
2) 15-aastasel töötajal, kes ei ole koolikohustuslik - 6 tundi päevas ehk 30 tundi nädalas;
3) 16-17-aastasel töötajal, kes ei ole koolikohustuslik - 7 tundi päevas ehk 35 tundi nädalas;
4) töötajatel, kes töötavad allmaatöödel, tervistkahjustavatel ja eriiseloomuga töödel - kuni 7 tundi päevas ehk kuni 35 tundi nädalas;
5) koolide ja muude lasteasutuste õpetajatel, kasvatajatel ning teistel õppe- ja kasvatusalal töötavatel isikutel, samuti tervishoiuteenuse osutajaga sõlmitud töölepingu alusel töötavatel psühholoogidel ja logopeedidel - kuni 7 tundi päevas ehk kuni 35 tundi nädalas.

(2) 13-14-aastast või koolikohustuslikku töötajat võib tööle rakendada ainult koolivaheajal või loomingulise töötajana kultuuri-, spordi- või reklaamitegevuse alal.
(3) 13-17-aastast töötajat võib tööle rakendada, arvestades käesoleva paragrahvi lõike 1 punktides 1-3 ja lõikes 2 toodud tööajapiiranguid tingimusel, et töö ei kahjusta töötaja tervist, ohutust, arengut, kõlblust ega takista osalemist õppetöös.
(4) Allmaatööl, tervistkahjustaval ja eriiseloomuga tööl lühendatakse töötajate tööaega, kui nad töötavad neis tingimustes vähemalt 30 tundi nädalas.
(5) Käesoleva paragrahvi lõike 1 punktis 4 nimetatud allmaatööde, tervistkahjustavate ja eriiseloomuga tööde ja punktis 5 nimetatud ametikohtade loetelu ning lühendatud tööaja kestuse kehtestab Vabariigi Valitsus.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.