töölepingu lõpetamine

  • Eva Kurm
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 10 kuud tagasi #33920 lisas Eva Kurm
töölepingu lõpetamine lisas Eva Kurm
01.08.2007 esitasin avalduse määramata ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamiseks §82 alusel.Kuna aluse põhjendusi oli palju, siis avaldusel märkisin ära lisalehtede arvu, lk. nr-d ja nimetused. Avaldus pandi juhataja kabinetti lauale kahe sealviibija juuresolekul, samast sai see ka kohe faksitud peakontorisse (olemas raport faksiaparaadist kuupäeva ja kellaajaga).Juhataja allkirja avalduse vastuvõtmise kohta sai siiski 02.08.sest ta väitis, et loeb saamise kuupäevaks seda, mil tal on sellega tutvunud.Tegelikult ta kirjutas sellegi kuupäeva alles siis, kui oli väitnud, et ma pole üldse mingit avaldust esitanud ja ma talle selle avalduse tema laualt üles leidsin 03.08.-l.
01.08. - 07.08.vastust avalduse rahuldamiseks ei saanud vaatamata korduvatele suulistele nõudmistele, personalitöötaja minuga telefoni teel rääkimast korduvalt keeldus.07.08.pöördusin uuesti kirjalikult allkirja vastu ning faksi ja juba ka tähitud kirjaga teatisega kättesaamise kohta tööandja poole ja teatasin, et kuna juhataja pole peakontorist saanud korraldust minuga tööleping lõpetada,tööraamatut, lõpparvet, lõpetatud lepingut mulle ei anta, siis 08.08. ma tööle enam ei tule, sest olen sellest eelnevalt kirjalikult teatanud.Personalijuht minuga taas ei rääkinud, ütles ainult juhatajale, et saan tähitud kirjaga vastuse 09.08. Sain alles 11.08. ja 13.08.
allkirja vastu lausa 2 erinevat vastust. Ühes oli, et olevat neile faksi saatnud 02.08 (?!), milles pole kõik leheküljed läbi tulnud ja mis on tulnud, pole loetavad, seega minu avaldus rahuldamisele ei kuulu, saatku ma uus kiri seaduses ettenähtud korras. Teises kirjas öeldakse, et ma pole esitanud ühtki põhjendust ega fakti ja taas keeldutakse töölepingut lõpetamast. Küll aga teatatakse, et mul on õigus jätkata tööd samas kohas samadel tingimustel, aga kui ei soovi, siis esitagu lahkumisavaldus nüüd omal soovil ja kuu aja pärast see rahuldatakse.Kuna minu põhjendused sisaldasid nii töölepingu punktide kui TLS §-de numbrilisi nimetusi kui ka situatsioonide kirjeldusi (puhkus algas 16.07., puhkuseraha sain 17.07., palgaarvestuslehti pole vaatamata suulistele ja kirjalikele nõudmistele kogu töötatud aja tänase päevani saanud, tööaja- ja puhkusegraafikut, sisekorraeeskirju ei tutvustata, peab tegema ületunni- ja lisatööd ilma eelneva kokkuleppeta, asendama puuduvaid töötajaid lisaks oma põhitööle jne.jne.), siis ei saa ju ma mingil juhul samadel tingimustel jätkata.Küsimus on aga selles, et ma ei saa ju ilma lepingu ja tööraamatuta ei töötuks ega ilmselt ka kuskile tööle.Selge, et pean algatama töövaidluse, kuid see võtab ju ilmatuma aja ja ma ausalt öelda ei oskagi mida nõuda. Ise arvan, et olen sunnitud töölt puuduja, sest kui peale etteteatamisaja möödumist töösuhet jätkan, siis minu avaldus ju enam ei kehti.Kui aga tööandja minuga töölepingu lõpetab põhjendusega, mis mulle ei meeldi, siis ma lihtsalt allun ja hiljem pärast seda vaidlen. Kas siis tööandja ei peagi minu avalduse põhjal lepingut siiski lõpetama ja hiljem vaidlustama? Jälgides teiste töövaidluste kulgu võin ma ju praegu "õhus rippuda" aastaid, aga elada on ka vaja.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.