Tööandja poolne lepingu lõpetamine puudega last kasvataval vanemal

  • Kristi
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 8 kuud tagasi #34965 lisas Kristi
Tööandja asus olude halvenemise tõttu töökohti koondama. Esimesed kümmekond on minema saadetud ning nimekiri aina täieneb. Kas on õigust eeldada, et sellest listist jääb välja lapsinvaliidi kasvatav isa? Peres 2 alaealist last, üks neist lapsinvaliid. Ema kodune, lapse hooldaja. Leidsin TLS-st küll alla 3 aastast last kasvatava vanema jmt kohta infi kuid konkreetselt selle juhtumi kohta mitte.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 8 kuud tagasi #34986 lisas imelik
TLS §98. Töölepingu lõpetamine töötajate koondamisel
(1) Tööandjal on õigus lõpetada tööleping § 86 punktis 3 ettenähtud alusel töömahu vähenemisel, tootmise või töö ümberkorraldamisel, varem töötanud töötaja tööle ennistamisel ja muudel juhtudel, mis tingivad töö lõppemise. Töötaja keeldumist tööajanormi suurendamise või vähendamise ettepanekust ei loeta asjaoluks, mis tingib töö lõppemise.
(2) Enne töölepingu lõpetamist koondamise tõttu on tööandja kohustatud pakkuma töötajale võimaluse korral teist tööd.
(3) Tööandja on kohustatud koondamise tõttu vabanenud töötaja tema soovil tööle tagasi võtma kuue kuu jooksul, kui tööandjal tekib vabu töökohti.

§99. Töölejäämise eelisõigus koondamisel
(1) Töölepingu lõpetamisel koondamise tõttu on töölejäämise eelisõigus eelkõige töötajate esindajal, seejärel töötajatel, kes töötavad selle tööandja juures põhikohaga.
(2) Põhikohaga töötavatest isikutest eelistatakse neid, kel on paremad tööalased näitajad.
(3) Võrdsete tööalaste näitajate korral eelistatakse töötajaid, kes on selle tööandja süül saanud kutsehaiguse või töövigastuse; kes on kauem töötanud selle tööandja juures; kellel on ülalpeetavaid; kes täiendavad oma kutseoskusi ja teadmisi eriharidust andvas õppeasutuses.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.