Vanemahüvitise ajal saadud koondamishüvitis

  • Kaire Trei
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 7 kuud tagasi #35688 lisas Kaire Trei
Vanemahüvitise seaduses on kirjas: Vanemahüvitise saamise ajal võib vanem töötada. Kui töötasu jääb alla 2480 krooni kuus, siis vanemahüvitis ei muutu. Suurema töötasu ja ka varasemal perioodi eest tulu saamise korral, sh töötasu või preemia saamisel varasema töö eest, hüvitist vähendatakse või nõutakse tagasi.
Mind koondati, kuna asutus likvideeriti, maksti vastavalt minu tööstaazile hüvitist, vastavalt aastatele oli summa märkimisväärselt suur. Keegi ei tööandaja ega muu asutus ei teavitanud, et seda loetakse tuluna või preemiana ehk justkui töötasu. 4 kuud hiljem saabub kiri, mis viitab, et olen tulu saanud ja peaksin oma 1 kuu vanemahüvitise tagasi maksma. Sisuliselt on olukord järgmine, ma ei ole vanemahüvitise saamise perioodil ühtegi päeva tööl käinud, ega töötasu saanud selle eest, ei ole ühtegi preemiat saanud, ei ole teadlikult seadusi rikkunud, kasvatan aastast last ja olen sisuliselt täna töötu ja minult nõutakse tagasimaksmiseks ütleme nii, et mitte väikest summat. Oleks asutus likvideeritud ennem või kohe pärast vanemapalka, ei olekski probleeme, tundub, et lisaks sellele et pean tööd otsima hakkama, pole teada kaua see protsess aega võtab, lisaks sellele maksa veel riigile raha peale. Kas keegi oskaks nõu anda, või oma arvamust lisada antud olukorrale. Ette tänades ja kauneid algavaid pühi kõigile.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • väike päkapikk
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 7 kuud tagasi #35702 lisas väike päkapikk
Vastas väike päkapikk teemas Vanemahüvitise ajal saadud koondamishüvitis
Kahjuks pead tõesti raha tagasi maksma, tänase päeva seisuga on summa 2690.-, mida ei tohi ületada.
Mine kindlasti pensioniametisse ja tee graafik, et maksad antud summat iga kuu 100.-, siis on kergem, mina igatahes tegin nii ja nüüdseks on juba makstud (mõnel kuul maksin ka rohkem, et saaks varem ühele poole).
Jõudu ja jaksu sulle ning loodan, et saabuvad rahulikud jõulud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.