Katseajal mure palgaga

  • DeilyTriin
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 6 kuud tagasi #35882 lisas DeilyTriin
Katseajal mure palgaga lisas DeilyTriin
Tere,


Vahetasin töökohta ja praeguses firmas olen töötanud 4 nädalat. Ehk siis 4 kuud on mul katseaeg ja peale katseaega tuleb mul tükitöö. Ja töölepingut ei ole minuga veel siiani tehtud.

Mure on mul aga selline, et novembris olin ma nädal aega tööl, mille eest sain 570 krooni ja detsembris olin ma 18 päeva tööl, mille eest sain ma 1129 krooni ja ma ei mõista seda.

Käisin ka ülemuse jutul, kus mind saadeti esialgu tagasi, kuna ei osatud vastata, õhtul siis suhtlesime uuesti.
Ülemus ütles, et jah kuna ma olen katseajal, siis on mul õpilasetasu 21,05 krooni tund. Sellisel juhul, kuidas ma sain nädala eest 570 krooni ja samuti ka 18 päeva, igatpidi palju vähem makstud... Ülemus ise seda küsimust vältis.

Sellest aastast tõsteti ka miinimumpalka, kui ma ei eksi siis vist 4320 krooni, aga 21,05 krooni tund ei küündi kuidagi miinimumpalgani.
Kuidas õpilasetasu makstakse, kas see on seatusega paika pandud või on see iga firma enda otsustada mida soovib maksta?
Minu meelest ei ole see normaalne ja ma soovin ennast kaitsta, aga ma ei tea õpilasetasudest midagi, samuti ka sellest, et kui on miinimumpalk kas siis firma on kohustatud igal juhul selle summa tasuma, aga mitte vähem?

Loodan, et Te oskate mulle nõu anda kuidas edasi käituda.


Teile kõike head soovides

DeilyTriin

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • anne
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 6 kuud tagasi #35943 lisas anne
Vastas anne teemas Katseajal mure palgaga
Palgaseadus
§ 2. Mõisted
(7) Palga alammäär on Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud kindlale ajaühikule (tunnile, päevale, nädalale, kuule vms.) vastav palga suurus, millest madalamas ei ole lubatud kokku leppida töötamisel täistööajaga.
[RT I 2001, 50, 287 - jõust. 11.06.2001]
Alates 1.jaanuar 2008.a. tunnitasu alamäär 27.- ja kuupalga alammäär 4350,-

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Epp
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 6 kuud tagasi #35958 lisas Epp
Vastas Epp teemas Katseajal mure palgaga
et end kaitsta saaksid, pead alustama sellest, et lähed tööandja juurde ja nõuad töölepingu tegemist alates sellest kuupäevast loomulikult, millal tööd alustasid (vaata ka töölepinguseadust, et endas kindel olla). tööleping sõlmitakse KAHEPOOLSELT, üks Sulle, teine jääb talle ja mõlemil poolel peavad olema mõlemi osapoole allkirjad. töölepingus peab olema kirjas töötegemise koht ja aeg ning ära märgitud ka palgaliik, näiteks mitu kr tunnis või kuupalk. miinimumtunnihinne pole mitte 21.05 vaid 21.50 eelmisel aastal. alla miinimumi ei tohi ta Sulle kuidagi maksta.
NÕUA TÖÖLEPINGUT, muidu ei tõesta Sa pärast mitte midagi ja peale nelja kuud katseaega saadab ta Su lihtsalt uksest välja, halvimal juhul ei saa Sa isegi viimast väljateenitud palka kätte.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.