laisk tööline

  • mees
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 5 kuud tagasi #36459 lisas mees
laisk tööline lisas mees
kas on võimalik töölt vallandada töölist kes peale palga tõstmist ei tee enam tööd.(töötulemused on mõõdetavad, katseaeg läbi)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Marko T.
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 5 kuud tagasi #36467 lisas Marko T.
Vastas Marko T. teemas laisk tööline
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
Palun vabandust, lihtsalt mõnus lugemine esmaspäeva hommikul...Ei tahtnud solvata.
Jah, loomulikult on tööandjal võimalik töötajaga nõuetele mittevastava töö tõttu tööleping lõpetada. Seadus on loonud mitmeid võimalusi töölepingu lõpetamiseks esimese tuvastatud ja fikseeritud rikkumisega (vargus, maine kahjustamine, joobes tööl viibimine või tööle ilmumine jne) ehk siis toetudes nn jämedale töökohustuste rikkumise iseloomule...
Reeglina on need tingimused (alused) fikseeritud töösisekorraeeskirjades.
Tööülesannete täitmata jätmise puhul on protsess lihtsalt veidi pikem (eeldades, et ülesande täitmata jätmisega ei tekkinud tööandjale olulist varalist kahju):
lihtne toimimisviis:
1. Annad ülesande-töötaja ei täida seda kas õigeks ajaks, nõutud mahus, vajaliku kvaliteediga vms-karistad dist.karistusega (nt noomitusega.

Ja niimoodi 2 korda, kusjuures teisel korral (tuginedes seadusele) on võimalik lepingut ka lõpetada. Praktikuna olen ise kasutanud küll alati 2te eelnevat karistust ja kolmandaga tl lõpetamine (taoliste probleemide puhul).

Tähtis on see, et nüüdsest peale peavad need antavad töökäsud olema hiljem tõendatavad (st paberkandjal töökäsk allkirja vastu tutvustada, e-mailiga saata, tunnistajate juuresolekul teatavaks teha vms). Antud peab olema ka piisav aeg selle ülesande sooritamiseks (ehk nn mõistlik aeg...tänapäeval püütakse kõike VõS põhimõtetega ühildada...:-)).

Tegelikult on kõik lihtne, tuleb olla lihtsalt ise korrektne: fikseerida, tutvustada jne.

Kui töötulemused on veel mõõdetavad ka...no millest me siis üldse räägime....

Edu,

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.