ärisaladuse hoidmise kohustus

  • eevake
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 3 kuud tagasi #37718 lisas eevake
Kas tööandja on kohustatud maksma hüvitist äri- ja teenindussaladuse hoidmise eest. Ja kas see peab olema eraldi välja toodud palgalehel või võib olla arvestatud juba palga hulka.

Millisel juhul ei arvestata lõunapausi tööaja hulka? Meil lõunaks ette nähtud 30 min. Toitlustamine on tööandja ruumides ja seda aega ei arvestata tööaja hulka.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 3 kuud tagasi #37729 lisas imelik
Vastas imelik teemas ärisaladuse hoidmise kohustus
TLS www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12850753
§50. Töötaja kohustused
Töötaja on kohustatud:
6) hoidma tööandja äri- ja tootmissaladust ning mitte osutama tööandjale konkurentsi, sealhulgas mitte töötama tööandja loata viimase konkurendi juures, kui need kohustused on ette nähtud töölepinguga. Need kohustused lasuvad töötajal ka pärast töölepingu lõpetamist, kui pooled sõlmisid niisuguse kokkuleppe ja tööandja maksis töötajale mainitud kohustuste täitmise eest eritasu või andis muud hüvitust;

TPS www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=1011041
§ 16. Vaheaeg puhkamiseks ja einetamiseks
(1) Tööandja on kohustatud töötajale andma vaheaja puhkamiseks ja einetamiseks pärast neli tundi kestnud töötamist, kui kollektiivlepingus ei ole sätestatud teisiti.
(2) Vaheaeg puhkamiseks ja einetamiseks kestab 30 minutist kuni 1 tunnini.
(21) Katkematu tööprotsessi korral, kui töö toimub kolmes vahetuses, võib täisealisele töötajale puhkamiseks ja einetamiseks ettenähtud vaheaja kestus olla 20 minutit.
(3) Puhkamiseks ja einetamiseks ettenähtud vaheajal on töötajal õigus tööandja territooriumilt lahkuda. Kollektiiv- või töölepingus võib teisiti kokku leppida juhul, kui tööandja territooriumil on tagatud tingimused toitlustamiseks ja puhkamiseks.
(4) Töödel, kus töö iseloomu tõttu pole võimalik anda vaheaega puhkamiseks ja einetamiseks, luuakse töötajale võimalus einetada tööajal. Einetamise aeg arvatakse tööaja hulka.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.