töötamine kahel kohal

  • mart
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 1 Kuu tagasi #38527 lisas mart
kas on mingeid piire et kahel kohal töötades on ntx tunnid summaarselt 60 tundi, ning kuidas tööraamatuga on, kumma tööandja juures see peaks olema?
on täiskoht ja siis osalise ajaga koht
ning tulumaksuvaba miinimumi tuleb arvestada ainult ühelt kohalt vist?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • L
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
16 aastat 1 Kuu tagasi #38528 lisas L
Vastas L teemas töötamine kahel kohal
Põhikohaks nimetatakse seda töökohta, kus arvestatakse töötaja palgast tulumaksuvaba osa. Teisele töökohale võib teha avalduse, et minu tööraamat asub minu põhitöökohas.Teises kohas tööleasumise kande võib teha siis, kui töötaja soovib. Sellisel juhul peab töötaja tegema põhitööandjale avalduse, milles palub tööraamatu mingiks ajaks väljastamist (seda siis selleks, et teie tööandja saaks kande sisse teha). Teine tööandja teeb oma kande järgmise järjekorranumbri all töölepingu andmete alusel. Tööstaaži selle tõttu kellelegi topelt ei arvestata. Kuna aga alates 01.01.1999.a arvestatakse pensionikindlustusstaazi töötaja eest makstud sotsiaalmaksu alusel, siis pole asjal erilist mõtet. Ütleb ju seaduski, et tööraamatut peab pidama põhitöökohas.

Teise tööandja juures on võimalik jätkata töötamist teise töölepingu alusel, kuid tuleb arvestada, et see mahuks üldise riikliku tööajanormi piiridesse.
Kui ta töötab põhikohaga tööandja juures juba 8 tundi päevas ehk 40 tundi nädalas, siis ta rohkem teha ei tohikski.(TLS)

Koos ületunnitööga ei või tööaeg nädalas ületada keskmiselt 48 tundi neljakuulise arvestusperioodi jooksul (TLS §9). Tuleb mängu kas ületunni tegemisega sama tööandja juures või siis kui inimene töötab näiteks kahe tööandja juures, ühe juures 0,75 koormusega, teise juures 0,25 koormusega, siis ta kahepeale kokku võib teha ka 8 tundi nädalas ületundidena. Korrektselt vormistatuna siis - kummagi juures vastava koormusega ja üle tehtud tunnid vormistataksegi ületundideks (mida kõike võib arvestada lõpp-palgas).

Mingil moel ei ole keelatud/piiratud lisatöötamine töövõtulepingu alusel.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.