Purjus peaga juhtunud õnnetus.

  • Merike
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 11 kuud tagasi #38993 lisas Merike
22:34 03.07.2008 Merike kirjutas:
Sooviks teada, kuidas on seadus, kui jommis peaga nädalavahetusel kukud ja murrad jalaluu.Vajalik ka operatsioon ja haiglas veedetud aeg on 2 nädalat. Jala paranemine võtab arsti sõnul aega 3- 4 kuud. Kas haigel on õigust saada haiguslehe eest raha, või ta peab kõik need 3-4 kuud olema ilma rahata.

10:32 04.07.2008 Seletuskiri OÜ, Marko Torm kirjutas:
Ei oskagi seisukohta võtta, kas tegemist pilaküsimusega vms.
Kui kehtiv tervisekindlustus (rahvakeeli haigekassa kindlustus) olemas, siis ei ole vahet kas kukuti nädalavahetusel või argipäeval, joobes olles või kainena. Ainukese vahe saaks siin sisse tuua kukkumise puhul töökohal ja tööajal ja väljaspool tööaega.
Töökohal ja tööajal kukkudes oleks tegemist tööõnnetusega.
Vastus seega, et joobes olemine kukkumise hetkel ei ole aluseks sinu tervisekindlustusest tulenevate maksete peatamiseks vms. Oluline on ainult teada, et tööandjal on TLS´st tulenevalt õigus töövõtjaga ühepoolselt tööleping lõpetada kui viimane on järjest töövõimetuslehel viibinud 4 kuud või rohkem või üle viie kuu aasta jooksul.

Ja nüüd sain haigekassast kirja:-töövõimetuslehel on arst ravirežiimi rikkumise asjaoluna märkinud, et vigastus on tingitud tuvastatud joobeseisundist.
Ravikindlustuse seaduse §60 lg 1 p 2 kohaselt ei ole kindlustatud isikul õigust saada ajutise töövõimetuse hüvitist, kui kindlustatud isiku või põetava isiku haigestumine või vigastus on tingitud liiklusseaduse alusel kehtestatud korras või arsti tehtud ekspertiisiga tuvastatud joobeseisundist.

Vot nii, roolis ma ei olnud. Võib olla mõni on veel huvitatud sellisest olukorrast, sellepärast kirjutasin väljavõtte. Haigekassaga vaielda pole vist mõtet, kuigi andis võimaluse otsus edasi kaevata halduskohtusse.
Ilusat suve jätku.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Mai
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 11 kuud tagasi #39008 lisas Mai
Aga kusagil pidid sa ju seda ütlema, et sa joobes olid sel hetkel kui kukkusid:)
Või kirjutati kusagil traumapunktis joove üles:)

Igatahes, kui joove poleks kuidagi tõendatav, siis poleks mingit alust sulle mitte maksta:)

Ilusat suve sullegi!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.