Töökeskkonnaspetsialist

  • Piret
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 8 kuud tagasi #40260 lisas Piret
Kas 14-ne töötajaga ettevõttel on töökeskkonnaspetsialisti vaja, kui on olemas töökeskkonnavolinik ja juhatuseliige, kes kontrollivad töökeskkonna pabereid ja tegevusi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • seadus
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 8 kuud tagasi #40261 lisas seadus
Vastas seadus teemas Töökeskkonnaspetsialist
§ 16. Töökeskkonnaspetsialist

(1) Töökeskkonnaspetsialist on töökeskkonna alal pädev insener või muu töökeskkonnaõpetust saanud spetsialist ettevõttes, keda tööandja on volitanud täitma töötervishoiu- ja tööohutusalaseid ülesandeid.

(2) Tööandja peab töökeskkonnaspetsialisti määrama oma töötajate hulgast. Pädeva töötaja puudumisel peab tööandja kasutama pädevat ettevõttevälist teenuseosutajat.

[RT I 2007, 3, 11 – jõust. 1.03.2007]

(21) Töökeskkonnaspetsialistide arv ettevõttes peab olema piisav, et korraldada kaitse- ja ennetusmeetmete rakendamist, võttes arvesse ettevõtte suurust ja ohutegureid, millega töötajad kokku puutuvad.

[RT I 2007, 3, 11 – jõust. 1.03.2007]

(3) Töökeskkonnaspetsialisti ametisse määramine või tööle võtmine ei vabasta tööandjat vastutusest töötervishoiu ja tööohutuse valdkonnas.

(4) Töökeskkonnaspetsialist peab tundma töötervishoidu ja tööohutust reguleerivaid õigusakte ja ettevõtte töötingimusi, neid jälgima ja kontrollima ning võtma tarvitusele abinõud töökeskkonna ohutegurite mõju vähendamiseks.

(5) Töökeskkonnaspetsialist on kohustatud peatama ajutiselt töö ohtlikus töölõigus või keelama ohtliku töövahendi kasutamise, kui on tekkinud otsene oht töötaja elule või tervisele ja kui ohtu ei ole võimalik muul viisil kõrvaldada.

(6) Ohutu töökeskkonna loomiseks ning töötajate töövõime säilitamiseks teeb töökeskkonnaspetsialist koostööd töötajatega ning töökeskkonnavoliniku, töökeskkonnanõukogu, töötajate usaldusisiku ja töötervishoiuteenuse osutajaga.

(7) Tööandja varustab töökeskkonnaspetsialisti tööks vajalike vahenditega.

(8) Tööandja teavitab töökeskkonnaspetsialisti ja käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud ettevõttevälist teenuseosutajat teadaolevatest töökeskkonna ohuteguritest, mis mõjutavad või võivad mõjutada töötajate ohutust ja tervist, nende vältimiseks rakendatavatest abinõudest ja käesoleva seaduse § 15 lõikes 2 nimetatud abinõudest, ning tagab neile juurdepääsu käesoleva seaduse § 13 lõike 1 punktides 3 ja 4 nimetatud teabele.

[RT I 2007, 3, 11 – jõust. 1.03.2007]

(9) Tööandja võib ise täita töökeskkonnaspetsialisti kohustusi, kui ta on saanud töökeskkonnaalast koolitust.

(10) Tööandja teavitab määratud töökeskkonnaspetsialistist Tööinspektsiooni kohalikku asutust kirjalikult kümne päeva jooksul, esitades tema ees- ja perekonnanime, ametikoha ning kontaktandmed.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • verts
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 8 kuud tagasi #40304 lisas verts
Vastas verts teemas Töökeskkonnaspetsialist
See juhatuse liige võibki olla ise töökeskkonnaspetsialist, ainult et koolitusel peab ära käima.Volinik valitakse töötajate poolt koosolekul kui töötajaid on 10 või rohkem ettevõttes.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.