puhkuse ette puhkamine

  • Mari
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 7 kuud tagasi #40595 lisas Mari
Töötaja tööaasta algab 01.01 Igal aastal on asutuses olnud puhkus jaanuaris, kõik ( enamus töötajaid) on saadetud jaanuaris puhkusele kuna peale aastavahetust on tööd vähe. Nüüd sel aastal 2009.a. jaanuaris tööandja saadab osatasulisele puhkusele ja korralist puhkust võimaldab alles siis järgmisel s.o. 2010 aastal, sest tööaasta algul ei saa kogu puhkust ette anda, et kui lähen enne tööaasta lõppu s.o. 01.01.2009 kuni 31.12.2009 töölt ära või lõpetab ettevõte tegevuse olen puhkust ette saanud. Kas nii on õige et puhkust saab alles siis kui tööaasta täis.Suvel meil puhkust ei anta seega saaksin puhkust (korralist alles 2010 a. jaanuaris.
Tööandja põhjendab seda sellega et kui puhkust on ette antud ja töötaja läheb ära või mingi muu põhjus siis ei saa etteantud puhkuse eest raha tagasi nõuda. ( mingi muudatus 2009.a.)
Kas keegi selgitab puhkuse ette saamise võimalust ja õigsust

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 7 kuud tagasi #40599 lisas imelik
Vastas imelik teemas puhkuse ette puhkamine
Mis siin ikka selgitada, Puhkuseseadust tuleb uurida.
§14. Puhkuse andmine teise ja järgmiste tööaastate eest
Puhkust teise ja järgmiste tööaastate eest antakse täies ulatuses tööaasta kestel vastavalt tööandja juures kehtivale puhkuste ajakavale. Poolte kokkuleppel võib puhkuste ajakava muuta. Puhkuste ajakava muutmisel tuleb määrata uus puhkuse aeg.

§15. Puhkuste ajakava
(1) Tööandja koostab puhkuste ajakava iga kalendriaasta kohta ja teeb selle töötajale teatavaks jaanuarikuu jooksul. Puhkuste ajakava võib muuta poolte kokkuleppel.
(2) Puhkuste ajakava koostamisel lähtub tööandja töö korraldamise huvidest, arvestades võimaluse korral töötajate soove.
(3) Tööandja on kohustatud puhkuste ajakava koostamisel arvestama nende töötajate soovidega, kellel on vastavalt käesoleva seaduse § 16 punktidele 3-6 õigus saada puhkust neile sobival ajal.
(4) Kui tööandja ei tee puhkuste ajakava töötajale teatavaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 toodud tähtaja jooksul, on töötajal õigus jääda puhkusele töötaja poolt valitud ajal, teatades sellest tööandjale kirjalikult ette vähemalt kaks nädalat.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.