mure

  • pipi
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 6 kuud tagasi #41005 lisas pipi
mure lisas pipi
küsimus siis jälle koondamise teemeal.olen töötanud 6 kuud ja kasvata n alla 2a. last.töö juures rasked ajad ja tõmbavad töö koormust vähemaks.kas ma peaksin sellega üldse nõusolema või mitte..ja muidugi mainiti ära et kevade poole tleb vist hakata koondama..kuna mina läksin viimasena tööle,siis järelikult mind...aga kas nad tohivad seda teha,kui mul on alla3a. laps.....???töölistest, üks on puudega,teine on varsti pensionär..ja kolmas üksikema..(et keda nad siis koondada tohivad ja peaks,ja kedaqa mitte.)on mul mingid õigused või mitte????

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Mannu
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 6 kuud tagasi #41006 lisas Mannu
Vastas Mannu teemas mure
Koondada ei saa isikut, kes kasvatab alla 3-aastast last. Tööandja saab koondada, kui laps saab 3-ks, ta saab küll teate enne kätte anda, nö etteteatamise jagu.

§ 91. Keeld lõpetada töölepingut tööandja algatusel

(1) Töölepingu lõpetamine tööandja algatusel ei ole lubatud:
1) töötaja ajutise töövõimetuse ajal (välja arvatud § 86 punkt 9);
2) töötaja puhkusel (sealhulgas lapsehooldus- ja palgata puhkusel) viibimise ajal ning perioodil, mille kestel töötajale oli kehtestatud osaline tööaeg või ta oli saadetud osaliselt tasustatavale puhkusele § 68 1. lõikes ettenähtud korras;
3) seadusliku streigi ajal, kui töötaja osaleb selles streigis seadusega ettenähtud korras;
4) ajal, mil töötaja täidab talle riigi- või kohaliku omavalitsusorgani poolt pandud ülesandeid või esindab seaduse või kollektiivlepinguga ettenähtud korras töötajaid.

(2) Käesoleva paragrahvi 1. lõiget ei kohaldata töölepingu lõpetamisel ettevõtte, asutuse või muu organisatsiooni likvideerimise ja tööandja pankroti väljakuulutamise tõttu.

§ 92. Töölepingu lõpetamine raseda või isikuga, kes kasvatab alla kolmeaastast last

(1) Tööandjal on keelatud lõpetada tööleping raseda või isikuga, kes kasvatab alla kolmeaastast last, välja arvatud § 86 punktides 1-2, 5-8 ja 11 ettenähtud alusel.

(2) Töölepingu lõpetamine käesoleva paragrahvi 1. lõikes mainitud töötajatega § 86 punktides 1-2 ja 5-8 ettenähtud alustel on lubatud üksnes tööandja asukoha (elukoha) tööinspektori nõusolekul.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.