PEALE VANEMAHÜVITIST

  • Annn
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 5 kuud tagasi #41776 lisas Annn
Kas on mul õigus anda abikaasa kohtusse,endale elatise väljamõistmiseks, kuna meie laps on 1,5.a. ja vanemahüvitis on lõpemas. Lapsele lasteaia koha saan alles 2010 sügisel. Lugesin perekonnaseadusest, et mul on see õigus enda elatusrahale, kui kasvatan alla 3.a. last. Mees pole toetanud meid lapse sünnist saadik. suure sõjaga pöördusin kohtusse ja mõisteti lapsele elatusraha.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • hmh
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 5 kuud tagasi #41783 lisas hmh
Vastas hmh teemas PEALE VANEMAHÜVITIST
§ 21. Abikaasa ülalpidamiskohustus

Abikaasa on kohustatud abi vajavat töövõimetut abikaasat, samuti abikaasat raseduse ja lapse hooldamise ajal kuni lapse kolmeaastaseks saamiseni ülal pidama, kui kohustatud abikaasa varaline seisund ülalpidamist võimaldab.

§ 22. Ülalpidamiskohustus pärast abielulahutust

(1) Abivajaval töövõimetul lahutatud abikaasal on õigus saada endiselt abikaasalt ülalpidamist, kui ta muutus töövõimetuks abielu kestel ja kui kohustatud lahutatud abikaasa varaline seisund ülalpidamist võimaldab.

(2) Lahutatud abikaasal on õigus saada lahutatud abikaasalt ülalpidamist raseduse ja lapse hooldamise ajal kuni lapse kolmeaastaseks saamiseni, kui laps oli eostatud abielu kestel ja kui kohustatud lahutatud abikaasa varaline seisund ülalpidamist võimaldab.

(3) Kui abielu on kestnud vähemalt 25 aastat, on lahutatud abikaasal õigus saada lahutatud abikaasalt ülalpidamist ka siis, kui abivajav abikaasa muutus töövõimetuks kolme aasta jooksul pärast abielu lahutamist ja kui kohustatud lahutatud abikaasa varaline seisund ülalpidamist võimaldab.

Jah, teil on tõesti õigus elatisrahale nii endale kui ka lapsele, ainuke asi, et kui lapsega on kõik selge, ta peab maksma vähemalt 1/2 miinimumpalgast siis teie puhul võib kohus meest ülalpidamiskohustusest vabastada tema majanduslikust olukorrast lähtudes. Hagi esitamiselesitage kõiki vajalikke dolumente -tõendi lasteaiast jms Edu!
p.s. foorum on muidu rohkem suunatud tööõiguslikele probleemidele

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.