Töötuskindlustusstaaz

  • Sanna
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 3 kuud tagasi #42317 lisas Sanna
Kuidas arvestatakse töötuskindlustusstaazi pikkust, kas võetakse arvesse ühe tööandja juures töötatud aeg või mitme, kui staaz ei katkenud. Mis tingimustel staaz katkeb? Näiteks kui töötasin ühe tööandja juures 4 aastat, tööleping lõppes 25.09.06 ja 01.10.06 alustasin töölepinguga töötamist teise tööandja juures, kus olen nüüd töötanud 2,5 aastat ja nüüd koondati , kas mul on õigust saada töötukassast hüvitist 180 päeva või 270 kalendripäeva?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 3 kuud tagasi #42322 lisas imelik
Vastas imelik teemas Töötuskindlustusstaaz
§ 7. Töötuskindlustusstaaž

(1) Töötuskindlustusstaaž (edaspidi kindlustusstaaž) on periood, mil kindlustatu sai töölepingu alusel töötamise, avalikus teenistuses olemise või võlaõigusliku lepingu alusel teenuse osutamise eest tasu või välisteenistuse seaduse §-s 67 ettenähtud abikaasatasu, kui nendelt on käesolevas seaduses sätestatud korras kinni peetud töötuskindlustusmakse.

(2) Üks kuu kindlustusstaaži arvestatakse kindlustatule iga kalendrikuu eest, mil kindlustatule maksti tasu, millelt on kinni peetud töötuskindlustusmakse käesolevas seaduses sätestatud korras.

(3) Kindlustusstaaži arvestus lõpetatakse ja kindlustusstaaž loetakse nulliks päevast, mil kindlustatule määratakse töötuskindlustushüvitis käesoleva seaduse alusel. Kindlustatu tööle asumisel algab kindlustusstaaži arvestus uuesti.

(4) Kindlustusstaaži arvestamisel võetakse aluseks töötuskindlustuse andmekogu andmed, mis on andmekogusse kantud Maksu- ja Tolliameti esitatud andmete ning viimase kolme kuu andmete puudumise korral käesoleva seaduse § 42 lõike 1 punktis 5 nimetatud tööandja tõendil toodud andmete alusel.

§ 8. Töötuskindlustushüvitise maksmise tingimused

(1) Kindlustatul on õigus saada töötuskindlustushüvitist kogu töötuna arvel oleku ajal, kuid mitte kauem kui:
1) 180 kalendripäeva kindlustatul, kelle kindlustusstaaž on lühem kui 56 kuud;
2) 270 kalendripäeva kindlustatul, kelle kindlustusstaaž on 56–110 kuud;
3) 360 kalendripäeva kindlustatul, kelle kindlustusstaaž on 111 või enam kuud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.