Probleem Kohtutäiturite ja muude segastega, aidake kui oskate

  • Nõutu
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 3 kuud tagasi #42381 lisas Nõutu
Probleem selles, et eksnaine nõudis alimente, 4350 eeki kuus, selle ka sai. Lisaks sellele takka järgi 29000 eeki, (mis tekis siis kui olin tööõnnetuse tagajärjel haiglas ja haiguslehel).
Aga kuna minu töötasu on 5000 eeki, miinus maksud(sotsiaalmaks, pensionikindlustus jms), ei jää endale elamiseks midagi, heal juhul 100 eeki, sellegi lasin tööandjal lisaks alimentidele, võla(29000eeki)vähendamiseks igakuiselt juurde maksta. Aga kuna veebruari kuu oli teistest lühem ja see summa mis oli vaja väljateenida jäi väiksemaks seoses haigusega. Otsustas eksnaine, et tema tahab korraga võlga tagasi, ning läks asjaga kohtutäituri juurde. Kust võttan nüüd mina selle summa, mida maksta vaja on, läheb ju palk alimentideks ja maksudeks ära. Abielus me polnud. Vara mul pole kuna kõik jäi tema eksnaise, kätte hoolimatta sellest, et lepingud ja järelmaksud minu nimel, mida pean ka siiani tasuma aga mis rahaga. Hea on et uus elukaaslane aitab, aga ega tema pea asju maksma mida me ei kasuta. Vabatahtlikult mulle neid eksnaine ei tagastata ja ei kavatse nende eest tasuda. Nõuab ju kohtutäitur need asjad mult välja, võla katteks, aga need ju tema, eksnaise käes. Mida pean tegema, kes mind oskab aidata, see jama on üks suur ring mida minu mõistus ei võta. Kas minna ja anda asi kohtusse. Nõuda eksnaiselt tagasi osaliselt oma vara et saaks talle läbi kohtutäituri võla ära maksta.Idiootsus.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • heli
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 3 kuud tagasi #42386 lisas heli
Kohtu kaudu saad praegu makstavat elatusraha vähendada, kui on olemas mõjuv põhjus. Samuti on võimalus kohtukaudu taotleda elatusraha võla vähendamist või kustutamist. Nagu ma aru saan,tekkis võlg seoses haigusega - seega oleks võla vähendamise taotlemiseks põhjus olemas. VV määruse alusel on elatusraha miinimum 1/2 kehtestatud miinimumpalgast, s. o. 2175 krooni lapse kohta. Ka selle vähendamist on võimalik kohtus taotleda, kui kohtus leiab tõendamist asjaolu, et praegune sissetulek ei võimalda tasuda elatusraha väljamõistetud ulatuses.
Kohtutäituriga ei ole mõtet asju ajada, see arestib kõik sissetulekud ja võlg ikkagi ei vähene....pigem suureneb
Järelmaksudega on asi keerulisem, kuid siin pakun välja kaks varianti: 1)järelmaksuga ostetud asjadel olemas ju ka mingid paberid ja saad maksetega ju tõestada, et sina maksad - nõuad oma asjad välja ebaseaduslikust valdusest
2)sõlmid eksiga kokkuleppe,et ta loobub võla nõudest asjade väärtuse suuruses summas, aga kokkulepe peab olema notariaalne
Siin on sul siiski advokaadi või juristi abi vaja.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • NÕUTU
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 3 kuud tagasi #42389 lisas NÕUTU
Tänud vastuse eest.Olen asjast aru saanud, et nii saab. Kuid kui ma viisin kohtule paberid ,haigusloo väljavõtte , neid see ei huvitanud, ei läinud arvessegi, öeldi vaid, et oled noor ja terve inimene otsi tasuvam töökoht, majandus kriisi ajal lootusetu. Hagi anti sisse 30. juunil, õnnetus juhtus augusti keskel ja tööle sain novembris, ning esimene palk laekus alles detsembris ning otsus tehti jaanuaris. Kust pidin ma raha võtma et elatusraha vahepeal maksta ,aga ega kohus seda ei mõista, teeb vaid otsuseid seaduse parakrahvide järgi. Kohtutäiturilt juba kiri käes ,lootus on et saab olukorrast aru kui kohale lähen ning asja ära seletan, äkki oskab ta vähemalt nõu anda, või veenab eksnaist asjast loobuma aga kahtlane. Üle jääb veel kohtuga asjad tagasi nõuda ning siis maha müüa, Lepingud ja ülekande maksete väljavõtted on arvel olemas. Eksnaisega kokkuleppele ei jõua , öeldi et suheldakse vaid kohtu kaudu, ning ega ta asjadest aru eriti ei saa pole inimest kes talle asjad selgeks teeks, vaid ta oma ema keda ta kuulab, ning peab ka kohtust targemaks. Üks lootus on veel see, et lähi nädalatel on sündimas uue elukaaslasega laps, ning seadustest lugedes, võidakse alimente vähendada erand korras, kuna mul ju selle lapse kasvatamiseks raha ei jää, läheb ju palgast alimentideks 4350, aga palk on 5000 eeki. Aga ega see võlga ei vähenda. Kuna olen juriidilistes asjades võhik, ei oska ma kuidagi kohtu poole pöörduda hagi esitamiseks. Kuna tuttav notar või advokaat puudub ei oska selles küsimuses kuhugu pöörduda. Lootus on to kohtutäitur. Või mõni foorumi külastaja kes oskab vähemalt asju juriidiliselt sõnastada,kui on probleemist aru saanud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Ann
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 3 kuud tagasi #42410 lisas Ann
ole hea ja räägi om alugu uuesti Juura.ee foorumis, küllap saad selt ka abi :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • heli
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 3 kuud tagasi #42430 lisas heli
kohtuotsuse oleks saanud ka vaidlustada ringkonnakohtus. Kuid nüüd,kui asjaolud muutuvad - sünnib uude peresse laps, on võimalik kohtus nõuda praeguse elatusraha vähendamist, kuna Perekonnaseaduse järgi peavad kõik lapsed olema võrdses olukorras, s.t et kõikide laste elatusraha peaks võrdne olema. Hagiavaldus kohtusse elatusraha ümbervaatamise taotlusega. Praeguses majandussituatsioonis võiks kohus ka arvestada,et töötasud on märkimisväärselt vähenenud ja tööpuudus suureneb iga päevaga. Töötajad on pigem nõus töötama väiksema töötasuga ,kui et neid koondatakse.
Kohtutäituri "headusesse" ära küll panusta....

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.