Kes kaitseb töötajat? Kuidas lõpetada TL ja kätte saada rahad?

  • murelik töötaja
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
15 aastat 1 Päev tagasi #43708 lisas murelik töötaja
Olukord järgmine, ettevõte, kus töötan(-sin) on olnud viimased 6 kuud makseraskustes. Alates juulist vabastati meid kõiki töölt (7 inimest), saamata on jäänud mitme kuu rahad. Tööandja väitis juulikuu alguses, et neil on koostatud pankrotiavaldus, mille nad kohe-kohe kohtusse esitavad. Tänaseks 20ndaks juuliks avaldust aga kohtusse esitatud ei ole, samuti ei ole saanud ka töötasusid kätte. Tööandja telefonile, e-kirjadele ei vasta; kontoris, kus töötasime on nüüd sees tööandja uus ettevõte, mille ees otsas on küll teised inimesed, aga tööandjale suured sõbrad, kes kehitavad õlgu, kui midagi küsime.
Mind huvitab, et mida sellises olukorras saab töötaja teha, et lõpetada TL ja saada kätte oma rahad? Kes sellistel puhkudel töötajat kaitseb ja aitab?
Närvid juba nii läbi, et varsti saadetakse hullumajja - olen helistanud pea kõik ametnikud varsti läbi ja keegi mingit nõu ei oska anda, Tööinspektsioon ütleb, et võta SMS-laenu ja tee ise pankrotiavaldus või siis lõpeta tööleping uue seaduse TLS §91 alusel, aga siis ei pruugi sa oma rahasid üldse saada ja riik sulle ka midagi ei kompenseeri, rääkimata töötuskindlustushüvitisest ning TL-t ei lõpeta keegi muu kui pankrotihaldur. Kuid enda mäletamist mööda lugesin kunagi artiklit Kalev Meedia töötajatest, kelle TL´d lõpetas nende poolt palgatud jurist ning saadi ka oma rahad selliselt kätte - pankrotiavaldust ega pankroti välja kuulutatud siis ju ei oldud.
Justiitsministeeriumist ei kuule muud kui, et helista sellele või sellele nr-le ja et nemad ei tea; ometi teevad nemad ju seaduseid! Pankrotihaldurite Liit vastab, et nemad üldse ei tegele selliste asjadega (ometi küsisin pankroti väljakuulutamist ja muud pankrotti puudutavat infot). Muudkui helista koguaeg - kui kauaks? Varsti pannakse telefon kinni, kuna ei suuda arveid maksta ja milliselt peaksingi suutma, kui pole töötasusid saanud ja ei saa uude kohta tööle minna ega ka töötuna end arvele võtta, kuna TL on lõpetamata.
Milleks me maksame seda töötuskindlustusmakset, mis peaks sääraste olukordade korral töötajat kaitsma, kuid kui see olukord on käes, siis saadetakse sind sõna otseses mõttes per..e!
Palun andke teada, kas teate kedagi kes on olnud sarnases olukorras ja milliselt olukord lahendati? Või oskate soovitada kedagi, kes oskaks anda head nõu, mitte ei irvitaks sinu üle ja ei saadaks sind uue telefoni nri andmisega minema.

Konkreetseid juhtumeid ja lahendusi või isikute kontakte, kes nõu annavad andmed võite saata e-mailile: morro[at]hot.ee

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.