Kuidas oleks õige???

  • Mari
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
14 aastat 4 kuud tagasi #45574 lisas Mari
Töötav vanaduspensionär, kuid mitte 65 aastat vana on haiguslehel trauma järgselt olnud sel aastal 2 kuud järjest ehk 60 päeva. Hetkel on ette teada, et läheb haiglasse märtsi lõpus operatsioonile (ei ole seotud traumaga vaid on täiesti iseseisev probleem). Nüüd on mure haiguslehe pikkuses, kuna perearst väidab, et tema ei julge anda üle 60 päeva (seaduses on ju 60 päeva tasulist ja ülejäänud tasuta kui on 65 aastat vana???). Hetkel tahab lõpetada perearst haiguslehe ja soovitab võtta palgata puhkus kuni haiglasse minekuni ning seejärel uus haigusleht teisest haiglast - kas see on kõige õigem tegeviis? Tekib küsimus miks ei või olla inimene (pensionär alla 65 aasta) 4 kuud järjest haiguslehel ja kui võtab palgata puhkuse kas siis hakkab lugema viimased 30 päeva või 60 päeva.


Kõik küsimused on minul tekkinud lugedes seadust haigekassa lehelt:

Töötavate pensionäride haigushüvitis
Vähemalt 65-aastasel töötaval inimesel on õigus saada haigushüvitist kalendriaastas ühe haiguse korral järjest kuni 60 ja kokku kuni 90 kalendripäeva eest.

Töövõimetuspensioni saaval töötaval inimesel, kes on haiguslehel haiguse või vigastuse tõttu, mille pärast määrati talle töövõimetuspension, on õigus saada haigushüvitist kalendriaastas ühe haiguse korral järjest kuni 60 ja kokku kuni 90 kalendripäeva eest.

Haiguslehe võib arst vajadusel väljastada ka pikemaks ajaks kui hüvitise maksmise periood. Piirang on ainult hüvitise maksmise perioodil, mitte haiguslehe kestvusel.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Lugeja
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
14 aastat 4 kuud tagasi #45575 lisas Lugeja
Vastas Lugeja teemas Kuidas oleks õige???
Selle olukorra kohta võiks üle küsida Haigekassast.
(www.haigekassa.ee/kontakt)
Haigekassa infotelefon 16 363
Kõnedele vastamine toimub tööpäevadel kell 8.30 - 16.30. Infotelefonil kehtib paketipõhine tariif.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.