Palgamaksud Soomes töötajaile

  • Erica
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
13 aastat 8 kuud tagasi #47008 lisas Erica
Eesti firma on palganud Soome ehitusele Eestist töötaja, kellel on E101 tõend, kes on kokku üle 183 päeva Soomes töötanud ja kellel on soome Y-tunnus ning tulumaksu ennako-määr.
Tal on kehtiv kogumispensioni kinnipidamine Eestis. Palk makstakse välja netopalgana.
Soome tunnustatud raamatupidaja väidab, et Töötaja maksab vastavalt maksulepingule Soome poolele kinnipeetud maksuna ennako-tulumaksu ja TYEL kindlustuse 4,5% brutopalgast. Soome rmp.arvutab välja brutopalga BRUTO=NETO+ennako+TYEL ning
Eesti raamatupidamine peaks lisaks deklareerima Töötajale brutotasult sotsmaksu, töötuskindlustuse 2,8% ja 1,4% ning kogumispensioni 2%,(tulumaksu topelt ei arvesta).
E-maksuamet laseb sellist deklareeringut lisa1-l ka teha.
Palgaarvestajana leian, et 2,8% TTK ja 2% KKP-d Soomes välja arvutatud brutopalgalt oleksid ka nagu kinnipeetavad maksud ja SIIS ju tekib uus brutopalk, millelt tuleks arvutada sotsmaks ja TTK 1,4%.

Kas KEEGI, kes on pädev maksulepingute ja piiriüleste palgamaksude alal oskab seda olukorda kommenteerida. Igal juhul on asi segaseks aetud. NB!Tegemist ei ole renditöötajatega ja töölepingus on tööpaigaks Helsingi objekt nii, et lähetust ka ei ole.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.