haigestumine välistöölähetuses

  • Aljona
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
11 aastat 8 kuud tagasi #49981 lisas Aljona
Töötaja on tööle asunud ja suunatud objektile Venemaale . Tööleping on sõlmitud määramata ajaks 4-kuulise katseajaga. Lepingus on viide reeglile, et kui töötaja haigestub, peab ta kohe sellest teatama projektijuhtile ja päeval, millal ta tööle uuesti naaseb, peab ta esitama tööl puudumise tõendusdokument. Projektijuht helistas ja ütles mis polikliinikusse on vaja pöörduda ja nõudis pöördumist mitu korda. Samal ta kinnitas, et kõik arved ravi eest ettevõtte hüvitab. Peale tööd projektijuht kaks korda külastas korteri, mis meie ettevõtte üüris töötajate majutamise jaoks. Kedagi korteris poolnud. Ühtegi dokumente pole esitanud, mis tõendab, et töötaja oli haige.

1.Kuidas tasuda päevi,mil töötaja puudus tööl, kuid seletuskirjal töötaja märkab, et oli haige, kui keeldus arsti poole pöördumisest?

2. Töötaja keeldus töölt 02/10 ja ootas korteris millal talle tagasisõidupiletid ostetakse. Lähim rong oli 05/10- Kuidas tasutakse need päevad 02-04/10? Aeg, milla nad olid teel, tasume nagu tööpäevad. Kõikide päevade eest tasusime päevaraha.

3. Kuidas on võimalik prktikas rakendada prg 74 p. 5 sätet? Väga raske tõendada kahju, mis tekkis kahe – kolme töötajate objektil ootamatu puudumisest. Tööd on vaja ikka teha ja teised töötajad pinguldavad rohkem. Neil tekkib ülekoormus. Kuidas vormistada ja nõuda kahju kompenseerimist.

Tänan Aljona

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.