Palun abi ja selgitust,kuidas minu puhul arvutatakse dekreedirahad kui sünnitus jääb nii piiripeale,et lastevanusevahe võib olla 2,6 või hoopis 2,5a...

  • Daisy
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
9 aastat 10 kuud tagasi #51536 lisas Daisy
Tere,


Olen natuke segaduses vanemahüvitise maksmisega, mis moodi seda minu puhul arvutatakse?

Aastal 2011/2012 olin lapseootel ja jäin töölt raseduspuhkusele 1.04.12 ja sünnitasin 03.06.12 Enne rasedust töötasin samas firmas 3 aasat. Sain kenasti dekreedirahad,millele järgnes 1,5 aastat emapalk ja mis lõppes dets. 2013a.
Lapsega jäin edasi koju, sest soov on laps alles 3 aastaselt lasteaeda panna.Sellega on kõik ok.

Nüüd alates 03.03.14 jäin uuesti lapseootele,sünnitustähtaeg on 08.12.14 aasta ja raseduspuhkusele on mul võimalik jääda alates 29.09.14aasta.

Tean,et kui lastevanusevahe on 2,5aastat siis saan emapalka sama mis eelneva lapsega aga kui lastevanusevahe on 2,6 aastat siis arvutatakse emapalka miinimummäära alusel.

Kuidas minu puhul arvutatakse dekreediraha, sest arsti poolt on küll määratud eeldatav sünnitustähtaeg 08.12.14 siis oleks lastevanusevahe 2,6a aga kui sünnib 8 päeva varem näiteks 30.11.14 aasta siis oleks lastevanusevahe 2,5 aastat?
Kas tööl vormistatakse dokumendid arsti poolt määratud kuupäeva järgi 08.12.14a. ja makstakse esialgu ka dekreedirahad samade numbrite ehk siis lastevanusevahega 2,6a ja kui juhtub,et laps sünnib varem, mitte detsembris vaid novembris siis lastevanusevahe 2,5a kas siis tehakse tagant järgi tasaarveldus ja arvestatakse emapalka ikkagi 2,5a vanusevahe järgi või ei saa siis enam midagi muuta kuna juba on töölt dokumendid esitatud ja emapalka hakkan sellest hoolimata et lastevanusevahe on 2,5 aastat saama miinimummäära alusel?


Jään Teie tagasisidet ootama,

Ette tänades,

Daisy

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • imelik
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
9 aastat 10 kuud tagasi #51537 lisas imelik
Tööjuures vormistatakse ja esitatakse ainult see, et x kuupäevast jäite sünnituslehele(väljastab arst) mis kestab 140klp ja peale seda teie avalduse alusel vormistatakse teid LHP-le x kuupäevast. Muud midagi töö juures ei määrata.

Vanemahüvitise suuruse arvutamisel on erisus juhul, kui hüvitise taotlejal on lapse sünnihetkel veel alla kahe aasta ja kuue kuu vanuseid lapsi. Sellisel juhul võrreldakse uue lapse vanemahüvitisele õiguse tekkimisele eelnenud kalendriaasta ühe kuu keskmist tulu eelmise lapse vanemahüvitise arvutamise aluseks olnud tuluga. Juhul, kui eelmise lapse vanemahüvitis oli arvutatud suurema tulu alusel, arvutatakse ka uue lapse vanemahüvitis varasemas suuruses.
Minu teada on kahe aasta ja kuue kuu vanune laps kaasa arvatud, seega teie esimene laps saab 2a 7 kuu vanuseks alles 03.01.15. aga selleks ajak olete kindlasti juba sünnitanud.
Igaksjuhuks küsige sots.ametist üle.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • Daisy
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
9 aastat 10 kuud tagasi #51538 lisas Daisy

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.