Kas pean kinni maksma inventuuriga avastatud puudujäägi?

  • mel
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
9 aastat 6 kuud tagasi #51725 lisas mel
Tere,
töötan klienditeenindajana ning soovin teada, kas olen kohustatud kinni maksma oma palgast inventuuri puudujäägi kui töölepingus on kirjas ainult järgmised punktid:
Peale katseaja lõppu hakatakse töötajale maksma lisatasu, mille brutosumma on 0.75% p. 2.1 sätestatud kuukäibe pealt. Eelnimetatud lisatasu sisaldab hüvitist materiaalse vastutuse eest. (Seda hüvitist hakkasin ma ennem katseaja lõppu juba saama).
Minuga on sõlmitud ka individuaalse materiaalse vastutuse leping, kus on kirjas, et sellega annan ma loa kinni pidada oma töötasust inventuuri puudujääk ja kassa puudujääk. Juhul kui töötaja süü läbi ei ole kindlustatud temale usaldatud materiaalsete väärtuste allesolek, tekitatud kahju kindlaksmääramine ja selle hüvitamine toimub vastavalt kehtiva seadusandlusega.
Summad on müüjatel erinevad, mis kinni peetakse. St kõige rohkem maksab see, kes on sel ajal kõige rohkem töötanud. Inventuur hetkel käib(toimub selle nädala jooksul, poodi kinniei panda). Töötajaid on meil kokku 4, pluss juhataja ja tavaliselt on 15-20 € olnud inimese kohta inventuuri puudujääk vaja igaühel maksta. (Ka kõik varastatud asjad peame meie kinni maksma, firma endapoolne protsent on olnud nii väike, et alati inventuure tehes peavad müüjad endataskust asjad kinni maksma).

Veel on ka individuaalse materiaalse vastutuse lepingus kirjas lause, et mina kui töötaja, võtan endale täieliku materiaalse vastutuse temale usaldatud kauba materiaalsete väärtuste eest ning tööandja kohustub looma tingimused, mis on vajalikud lepingukohustuste nõuetekohaseks täitmiseks. Kuid meil näiteks ei ole müügisaalis ei turvakaameraid, peegleid, aeg-ajalt turvaväravad lihtsalt ei tööta (olid koguni välja lülitatud mingi aeg seoses veeavariiga müügisaalis - kuid pood oli avatud).
Kas minu töölepingus olevate punktide järgi olen ma kohustatud puudujäägid kinni maksma või mitte?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.