konkurentsileping,

  • Kalms
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
19 aastat 3 kuud tagasi #22881 lisas Kalms
konkurentsileping, lisas Kalms
mul on töölepingus see punkt et kui ma annan lahkumisavalduse siis ma ei tohi konkureerivas ettevõttes töötada aasta aega, ametisaladuste ees. Kuigi olen klienditeenindaja siis ma mingeid suuri saladusi ei tea
aga kas seadusega on võimalik nii pikk keeluaeg panna
keeldu võib rikkuda aga siis pean kõik preemiad ettevõttele kinni taguma
aqlates kvaliteedipreemiatest

kuigi samas töölepingus on kirjas et makstakse öise töö eest lisatasu
kirjutatud pole palju
aga kahtlane et seda saabki
see säte on vist selleks pandud et kui tööinspektsioon vajub kontrollreidile siis oleks näha et ikka makstakse ööprotsenti

kuigi olen näinud firmas teist lehte kus ka sätted peal
ja seal on kirjutatud et TLS paragrahv 20 alusel on õine ja päevane tasu võrdsustatud
samas kui ta maksabki mulle mingi summa öhtuse töö eest mida ma kollegide käest kuulnud olen et ei maksta, aga kui maksaks ntx 100 õise tuni kohta 100kr lisatasu oleks see ka lepingu rikkumine jus
sest seadus sätestab et ööprotsent peab olema min. 10-20% brutotunni tasust



kas ma saaksin selle alusel ka rikkuda oma kohustust agu temagi rikub oma kohustust
või kas ma võiks lahkuda sealt ettevõttest paragrahv 82 alusel TLS

töötan kütuste alal klienditeenindajana tanklas
ette tänades

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • to Kalms
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
19 aastat 3 kuud tagasi #22882 lisas to Kalms
Vastas to Kalms teemas konkurentsileping,
Aasta konkurentsikeeldu tundub klienditeenindajale küll veidi pikk aeg olevat. Ju on tööandjal mingi tüüpleping kõigi oma töötajate jaoks. Kas tööandja on sind tööl oleku ajal koolitanud. Mina töötan administraatorina ühes majutusettevõttes, iga talv läbin mõne keelekursuse + veel mingi koolituse, mille maksab kinni ettevõte. Minu lepingus on punkt, et ma ei tohi 2 kuud peale TL lõpetamist töötada üheski majutusettevõttes, samas restoranis, spordiklubis jne võin või maksan kinni koolituse, mille lõppemisest ei ole mõõdas rohkem kui 3 kuud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • mann
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
19 aastat 3 kuud tagasi #22928 lisas mann
Vastas mann teemas konkurentsileping,
Siin miski mäda!! Kas sinu töölepingus on konkreetselt kirjas kui palju tööandja sulle igakuiselt ärisaladuse hoidmise ja konkurentsikeelu kohustuse eest maksab?? Kui ei ole, siis lihtsalt kvaliteedipreemiat (ükskõik millist preemia) või õhtuse ja öisel ajal töötamise eest saadud lisatasusid ei ole tal küll õigus tagasi küsida! Igal asjal (preemial, lisatasul) peab olema oma nimi ja tagasi nõuda saab ainult kohustuse rikkumise eest. Öelge mulle kuidas saab tagasi nõuda eelmistel aastatel tasutud kvaliteedipreemiaid??? Kas töötaja süül muutus konkurendi juurde tööle mineku päeval eelmisel aastal toodetud toodangu kvaliteet??
Tagasi saab tööandja nõuda, kui teile on makstud konkurentsikeelu kohustuse hoidmise eest ja te ikkagi lähete ettenähtud aja jooksul konkurendi juurde tööle, siis maksate selle summa tagasi.
Aga klienditeenindajatele arvan, et ei ole sellist tasu makstud ja kui on siis ei ole see nii märkimisväärne summa ,et võiks ennast selliselt ühe tööandjaga siduda.
Üldjuhul olen kokku puutunud situatsioonidega, kus tööandjad küll märgivad töölepingusse sisse sätte, et vot ei tohi minna konkurendi juurde ja kui lähed siis oi oi mis saab, kuid lojaalsustasust tööandja ei tea midagi (ja ei tahagi teada) ja sellega pannaksegi puusse!!! IGASUGUSEID TÖÖANDJAID ON OLEMAS!!!!!!
Kui tööandja ei ole sulle maksnud õhtusel ja öisel ajal töötatud aja eest lisatasu (vastavalt 10% ja 20% vähemalt), siis on ta rikkunud EV töölepinguseadust ja sellega kah töölepingut ning jah 82 sobib küll lepingu lõpetamiseks. Ja siin juures kaldun arvama, et kui ka see tööanjda on sulle mingit lojaalsustasu maksnud, siis ei ole see sinu süü, et pead konkureerivasse ettevõttesse tööle minema. Ja selle tasu tagasi nõudmine on vaieldav. Pöördu tööinspektsiooni poole!!!!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.