Koondamine

  • Kata
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 9 kuud tagasi #24716 lisas Kata
Koondamine lisas Kata
1.Kas on õige, et töötajat, kes on rase näiteks ainult 3-4 nädalat ei tohi koondada? Enne lapsi peres ei ole. Töötaja töötanud ettevõttes 2 aastat.

2. Töötaja kutsuti välja tema puhkuse ajal töö juurde ja talle teatati koondamisest suuliselt (puhkust ei katkestatud, lihtsalt kutsuti korraks välja). Kas olen õigesti aru saanud, et puhkuse ajal tegelikult ei tohiks sedasi toimida? Tööandjal polnud mingit kirjalikku paberit veel ette näidata ja kuskile allkirju ei pandud. Nüüd kui töötaja puhkuselt välja tuli, esitas tööandja ikkagi töötajale teate, millel oli töötajale suuliselt koondamisest teatamise kuupäev. Töötaja tuli puhkuselt ja kirjutas allkirja ning peale puhkust esimese tööpäeva kuupäeva. Kas etteteatamist ja hüvitisi hakatakse ikkagi antud juhul lugema sellest päevast, kui töötaja puhkuselt tuli ja allkirja pani?

3. Koondamisteade allkirjastati ja töötaja viimane töötamise päev on 7.okt. Nüüd tekkis aga olukord, kus üks töötaja läks ootamatult operatsioonile ja tagasi tööle tuleb alles kuu-kahe pärast. Tööandja palus koondamisteate saanud töötajal seni asendada haiget töötajat, kui viimane tuleb tööle tagasi. Kui nüüd koontamisteate saanud töötaja nõustub asendama haiget töötajat, kuidas peaks see vormistatud olema? Kas antud juhul töötajal peaks oma palk säilima (saab suuremat palka kui haige) ja vormistatakse uus koondamisteade uue lõpptähtajaga?

Äkki keegi teab mingit portaali internetis soovitada, kus päris asjatundjad sellistele küsimustele vastuseid annavad?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • kata
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 9 kuud tagasi #24717 lisas kata
Vastas kata teemas Koondamine
Tööinspektsiooni jurist annab sulle kõige täpsemalt nõu. Helista EKR kell 10.00-12.00 telefonil 626 9435. Anonüümselt võib ka, keegi sinu isiku vastu huvi ei tunne.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.