Töölepingu lõpetamine

  • Õnnis
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
18 aastat 7 kuud tagasi #25242 lisas Õnnis
Tere,
tehti pakkumine uuele töökohale ja andsin lahkumisavalduse sisse 10.10. Lõpetamis kuupäevaks märkisin 26.10. Lahkumisavaldus rahuldati 10,11 kuupäevaga ehk nagu seadus ette näeb miinimum etteteatamis tähtajaga. Kuid alates 07,11 pidin asuma juba uuele ametikohale ja sellepärast otsustasin, et teen "tööluusi" ja leppisin, et puudutud päevade eest 07,11-10,11 ma töötasu ei saa, sest seadus lubab töötasu kinni pidada töötaja töölt puudumise tõttu.
Tänase päeva seisuga aga ei ole ma veel töölepingut lõpetamas käinud ehk allkirja andmas, sest uus töökoht asub teises linnas ja polnud võimalik. Nüüd 28,11 lähen ma sinna, et alla kirjutada töölepingu lõpetamise suhtes. Küsimus, kas neil on õigus lõpparvet sellepärast kinni hoida (mis ei ole siiani laekunud), et ei ole minu allkirja lõpetamisel ja kas on õigus kinni hoida tööraamatut s.t, et kui ma lähen esmaspäeval sinna, kas nad peavad mulle kätte andma ka tööraamatu või tuleb selle jaoks eraldi avaldus kirjutada?
Miks nad aga ei ole lõpparvet üle kandnud, siis sellekohta öeldi, et kulud ületasid lõparvet ehk ... oli tehtud leping, mis sisaldas, et 50% autoremondist tasub ettevõtte. 25,10 aga juhtus avarii ja pidin auto remonti viima. Arve võtsin firma nimele. Täna aga teatati autoremondi töökojast mulle, et firma on arve maksmisest keeldunud. Sellest järeldub, et kui nemad ei maksa seda, siis teen ma seda ise aga see tähendab ka, et mul on saamata lõpparve, kuna enam ei olnud kulutused suuremad, kui lõpparve?
Segane värk aga tahaks selle asjaga ühele poole saada.
Tänud vastukaja eest.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.